Monday, 1 August 2011

Kelebihan berpuasa dan pemakaian Premium Beautiful di bulan puasa ('',)

1. Mempercepatkan penurunkan berat badan
Tubuh secara automatik akan mencari sumber energi di dalam badan iaitu lemak, semasa berpuasa energi yang masuk akan berkurangan sekaligus mengurangkan berat badan. Tetapi, dengan pemakaian Premium Beautiful semasa berpuasa, pengaliran darah dalam badan menjadi lebih lancar, maka penurunan berat badan lebih cepat lagi.

2. Mengeluarkan toksid /racun dalam badan
Berpuasa selama 30 hari dapat mengeluarkan racun pada tubuh melalui kolon, ginjal, paru-paru, kelenjar dan kulit. Selama makanan tidak masuk ke dalam tubuh, kumpulan lemak akan diubah menjadi energi oleh tubuh dan mengeluarkan zat kimia yang berasal dari asid lemak ke dalam sistem dan dinyahkan melalui organ pembuangan (perpeluhan, pembuangan air besar, kencing).
3. Mencegah stroke
Menurut beberapa penelitian, ia dapat meningkatkan HDL (High Density Lipoprotein) dan menurunkan lemak trigliserol (pembentuk kolesterol LDL-Low Density Liporotein) yang dapat mengganggu kesihatan tubuh kita.

4. Pemberanakkan sel-sel baru lebih cekap
Rasa lapar membuat organ internal didalam tubuh bergerak dan bereaksi ‘melahap’ sel-sel rosak demi memenuhi keperluan makanan. Seterusnya, tubuh akan segera menggantikannya dengan sel-sel baru, agar bisa kembali berfungsi.

5. Memakai Premium Beautiful semasa berpuasa dapat mengekalkan kecergasan badan tanpa rasa kelaparan dan kehausan yang melampau.
Ini adalah kerana kesan grip dan mendakap kemas perut membuatkan anda akan sentiasa rasa kenyang dan bertenaga. Berat akan turun ke berat ideal. Bentuk badan menjadi 'fit and firm' ala-ala anak dara dulu ;-)

So pada yang nak rasa kehebatan Premium Beautiful ni, jom calling2 Awien :-)
Confirm tak menyesal. Pasti akan dapat perubahan yang MENAKJUBKAN!!!Nak pakai baju raya FASHION mana pun BOLEH AJERR!!!

No comments:

Post a Comment