Tuesday, 16 August 2011

Persiapan Hari Raya 2011


Alhamdulillah, masuk hari ni dah 16 hari kita semua berpuasa...Tak lama lagi dah nak raya :)..Bahang sambutan hari raya pon dah mula terasa kan...Lagu2 raya dah berkumandang di corong2 radio dan di shopping mall...org ramai pon dah mula keluar shopping untuk raya...macam semut je Awien tgk org2 yg gi shopping kat Sogo dan Jalan TAR...ish ish ish..

Haa bagaimana dengan persiapan raya you all tahun ini ? Mesti you all semua sekarang ini sibuk buat persiapan untuk sambut kehadiran syawal yang bakal tiba tak lama lagi kan....For me, niat di hati raya tahun ini nak beraya sakan...sebabnye tahun lepas Awien tak dapat beraya pon since Awien kene attend induction programme organised by my new employer...huhu...almost 3 weeks kot the programme...sedih sangat2 sebab x dapat pergi open house..itu yg tahun ni excited sangat2 nak sambut raya...baju raya pon dah siap...tahun ni Awien tempah 4 baju raya...melaram habis aaa...hehe...accessories raya pon dah ada....handbag raya x beli tahun ni...sebab haritu baru lagi beli handbag..so pakai yg tu je kot..kuih raya dah tempah...tp x beli bnyk pon sbb x makan sgt...org datang rumah skarang bukan makan sgt kuih raye pon...sekarang ni cume tinggal nak beli kasut raya and tudung...Insya-Allah, esok nak g shopping with my besties..doakan kitorang dpt memberli k..yelah sure ramai gile org kan..:)


p/s: Walau macam mana excited pon kita dalam membuat persiapan raya, berbelanjalah dengan berhemah k...rancang betol2 ape yg  you all perlu dibeli...kalau tak nnti boleh "pokai"...:)


My baju raya
My handbag raya
Accessories raya

Kuih raya










No comments:

Post a Comment