Friday, 5 August 2011

Untuk renungan bersama..insyaALLAH

15 pantang larang Ramadhan
1.       Syirik kepada Allah
2.       Melengah-lengahkan solat fardhu
3.       Mengumpat, mencela, memfitnah, bercakap aib orang
4.       Menghabiskan masa dengan perkara yang tidak berfaedah
5.       Melakukan pembaziran
6.       Berterusan melakukan maksiat batin i.e busuk hati, dengki, dendam pada orang lain
7.       Mengabaikan tanggungjawab dan amanah di tempat kerja
8.       Tidak berusaha merebut ganjaran Ramadhan
9.       Tidak berusaha membersihkan diri dengan bertaubat dan istighfar
10.   Memutuskan hubungan silaturahim
11.   Tidak memperdulikan tuntutan Ramadhan
12.   Tidak memelihara makan minum daripada perkara haram & syubhat
13.   Derhaka kepada kedua ibubapa
14.   Nusyuz/derhaka kepada suami
15.   Berdoa sambil lewa & tidak sepenuh hati.
Doa paling baik – ½ jam sebelum buka puasa & waktu sahur

 5 Kesilapan Iftar
1.       Melambat-lambatkan berbuka puasa
-Sebaiknya makanan ready ½ jam sebelum berbuka & merebut pelaung berdoa kerana waktu mustajab doa
2.       Melayan nafsu makan hingga solat maghrib di hujung waktu
3.       Makan terlalu banyak hingga mengganggu kekhusyukan solat
4.       Mengabaikan sunah nabi semasa iftar
-Baca doa semasa berbuka
-Berbuka dengan rutab/tamar
-Makan secara berjemaah
5.       Mengisi perut dengan makanan halal tapi berlebihan

5 Kesilapan Sahur
1.       Menyegerakan sahur – sepatutnya sahur dilambatkan
2.       Bersahur dengan makanan yang berat
3.       Tidak mengerjakan solat sunat sebelum sahur
4.       Tidur semula selepas sahur sehingga terlepas solat Subuh
5.       Bersahur tapi mengabaikan solat Subuh berjemaah.

Premium Beautiful Aug 2011 promo! and the next travel package is Holland + Belgium y'all!!!

Alhamdulillah..Good news to all of you, the promotional REBATE masih ada lagi k untuk FULL CASH/CT CARD ..so sesiapa yang tak sempat untuk dapatkat set PREMIUM BEAUTIFUL last month, you can do so NOW and sape-sape yang nak dapatkan set PREMIUM BEAUTIFUL secara cash instalment also masih available lagi tau, u all boleh bayar as low as RM200 monthly.. PM me or call 019-2665590 to find out k :)

Apa tunggu lagi!!!...Jom cantik untuk raya :)
  
On another note, early June hari tu, HAI-O dah announce that the next trip will be to HOLLAND+BELGIUM !!!...best tak dapat pegi 2 European countries???..the qualifying period for the trip will be from June-Oct 2011, and the trip maybe will be in spring 2012!

So sape2 yang nak sama2 fight pegi Holland + Belgium, mehla join this biz NOW....masih sempat lagi tau kalau kita betul2 berusaha and determine...lagipun our leaders dah formulate a strategy for us to follow to get this trip tau...so, sape-saper yang nak tau pasal how this works/nak tau pasal biz Premium Beautiful ni, boleh contact me k..

For myself, alhamdulillah i dah penah pergi Holland+Belgium once masa study2 dulu - best gilerr! Dulu masa pegi i ikut student back-packing package to tour Europe..so semua pun budget2 la kan masa tu..nama pun student..hehehe...Tapi ni dah ada opportunity nak pegi 5 star package + VVIP treatment y'all! I will try my best to achieve it..insya-allah :)

Okla i nak share some of my pics of Holland and Belgium (from my own trip zaman study2 dulu!)

BELGIUM


                                      Pedestrian Bridge Belgium

HOLLAND

Volendam

Volendam is a popular tourist attraction in the Netherlands, well-known for its old fishing boats and the traditional clothing still worn by some residents. The women's costume of Volendam, with its high, pointed bonnet, is one of the most recognizable of the Dutch traditional costumes, and is often featured on tourist postcards and posters (although there are believed to be fewer than 50 women now wearing the costume as part of their daily lives, most of them elderly). There is a regular ferry connection to Marken, a peninsula close by. Volendam also features a small museum about its history and clothing style, and visitors can have their pictures taken in traditional Dutch costumes.






Edam

Edam is a city in the Dutch province of North-Holland. Combined with Volendam, Edam forms the municipality of Edam-Volendam. Edam, a typical dutch village, world famous for its Edam cheeses and Edam cheese market. Irene Hoeve located just outside of Edam, in the Netherlands, there is a 10 minutes demonstration in making Gouda cheese, then in a separate room, a 20 minutes demonstration in making wooden clogs. All the people involved were friendly, and very knowledgeable. There is also a souvenir shop, not only offering cheese and clogs, but also anything else ‘Amsterdam’ that you could think of. It was a nice, little shop.






So teruja tak nak g Holland + Belgium???
Again, those yang nak participate in this once in a lifetime opportunity, pls contact me @ 019-2665590..SMS pun boleh...or email me farahshazwin@gmail.com