Sunday, 14 August 2011

Kenape Setiap Bakal Pengantin Perlu Memakai Premium Beautiful?

Kalau boleh, setiap pengantin sumer nak berbadan camnie, kan?


Dengan pemakaian Premium Beautiful, 

1) Postur badan you all tegak cantik jer biler nak bergambar.Takder la kiter ter'slouch' / terbonkok ketika bergambar. Kan cantik, tue...:)

2) Badan nampak lebih slim, sebab kesan corset Premium Beautiful nie adalah instantly. Means you all akan dapat raser badan you all kecil a few cm / inches from before pakai...:)

3) You all boleh dapat bentuk badan yang lebih curvy...:) Kan cantik kalau nak pakai baju kebarung ker, kebaya ker, gown ker...:) Tak kisah la you all berbadan besar atau kecil, janji curvy...:)

4) Corset Premium Beautiful macam you all tahu, kena pakai minimum 8 hours kan? So, memang sesuai la kiter as a pengantin yang nak pakai baju pengantin lamer-lamer tue...:)

5) Pemakaian Premium Beautiful memang sangat selesa, dan sangat-sangat berbeza dengan corset biasa. You all tak bleh pakai Premium Beautiful ketat-ketat, tapi, still badan you all akan mengecil jugak. So, basically, you all akan selesa sepanjang masa...:)

6) Boleh hide all the bulge or perut buncit. Once pakai, memang dah takder bulge or lebihan lemak, and perut pon akan jadi flat...:)

7) Pemakaian Premium Beautiful akan membuatkan you all kurang lapar,so sesuai la untuk pengantin yang tak lalu nak makan kat meja beradab tue...:)

8) Pemakaian Premium Beautiful akan meng'up'kan asset you all...:)

So, aper tunggu lagi? Kepada semua bakal pengantin, dapatkan your luxurious corset Premium Beautiful from me now...:) Contact me now yer...:) 

Payment Plan for Premium Beautiful

For those who are interested to purchase Premium Beautiful, i'm offering 3 payment plans, which are:
*Full cash
 

*Credit Card
*Installment



For cash installment, the installment plan is as below:
2x byr: rm1000/ mth
3x byr: rm800 1st mth, rm600 for 2nd and 3rd mth
4x byr: rm600 1st mth, rm500/mth for another 3 mth 
5x byr: rm600 1st mth, rm400/mth for another 4 mth
6x byr: rm500 for 1st mth, rm340/mth for another 5 mth
8x byr: rm300/mth for the 1st 7 mth, rm200 for final mth
12x byr: rm200/ mth

Basically, the longer u pay, the price will be more but not exceeding the normal price :)



Anyway, i just nak share to those yang rasa-rasa tak mampu nak bayar secara full or credit card, i have plan pembayaran Premium Beautiful secara installment melalui RHB Easy. Yer, dah namer pon easy, memang senangggggggg sangat....:)

I would suggest you go for 12 months or 18 months.

You can visit RHB Kiosk at any Tesco Outlets, LRT stations. Senang jer...:) Just bring you IC and no documentation required.

Kalau ada cash and credit card lebih baik :) Whatever it is, the choice is yours...:)


Whatever it is, you may call / sms me: 019-2665590 or email me at: farahshazwin@gmail.com

How to Measure your Premium Beautiful size

There are 4 measurements to be made for any purchase of Premium Beautiful corset which are (all measurement must be in CM):

1. Bust: measure your peak (puncak)



2. Underbust: measure your under bust (bawah dada)


3. waist: measure your waist (pinggang)



4. hip: measure your hip (punggung)

Ensure that the measurements are not loose (longgar) so u'll get the perfect sizes of ur corset :)

Provide all of the measurements to me, and I'll convert them to your Premium Beautiful nyer size...:) As simple as that.

Kalau nak suruh i measure pon boleh. Just give me a call, yer. Kalau yang tinggal jauh, you can ask me to send your set of Premium Beautiful yer...:)

PREMIUM BEAUTIFUL: The Best Investment ever !!!

Premium Beautiful merupakan perintis / pioneer kepada pakaian dalam yang mempunyai teknologi Far-Infrared Rays (F.I.R.). Premium Beautiful juga sudah berada dipasaran Malaysia more than 15 years ok..:) So it is not something new kan..:)


Superbrands, iaitu Premium Beautiful merupakan  pakaian dalam yang paling laris dan terhangat di pasaran kerana Premium Beautiful sangat berkualiti dan tahan lama :)


Mendapat pengiktirafan Persatuan Tulang Belakang Amerika Syarikat dan Canada...haaa...corset lainn ade ke???
One stop centre – Premium Beautiful memiliki segala-galanya. Dicipta dengan berkonsepkan 70% kesihatan + 30% kecantikan = 100% keyakinan. Kesihatan badan akan lebih terjamin, Insya Allah, di samping dapat memecahkan lemak Premium Beautiful juga dicipta dengan berkonsepkan mesra pengguna, so si pemakai akan merasa selamat dan selesa dengan pemakaian Premium Beautiful nie.. =) beshhkan
     
            Teknologi datang dari 3 buah negara maju:
a) Amerika Syarikat - Jahitan stereoscopic iaitu jahitan yang tahan regangan. So, that's why Premium Beautiful nie pakai berapa lamer pon takkan regang...:)
b) Germany - Fabrik aquatech dan aquadyne, iaitu fabrik di mana ia mampu seimbangkan suhu badan dan tidak meresap peluh. Oleh itu, pemakaian Premium Beautiful untuk jangka masa selama 8 jam sehari tidak akan mengeluarkan sebarang bau...:)
c) Japan - Teknologi F.I.R.
     
SEMUA ORANG MAMPU MILIKI Nye..!!!
Paling bestttt adalah Jaminan seumur hidup..:)... So, sebarang kerosakan akan direpair secara Free Of Charge...:)  sampai biler-biler...:)


SO DON'T WAIT ANYMORE!!! THE LATER U WEAR IT, THE LONGER U WILL HAVE TO BEAR PAIN AND ALL THE EXCESS FAT.

IMPIAN SETIAP WANITA: Kecantikan, Kesihatan dan Keyakinan


PREMIUM BEAUTIFUL : Pencetus revolusi pakaian dalam pembentukan kontur badan berteknologi tinggi FIR di Malaysia untuk KECANTIKAN, KESIHATAN dan KEYAKINAN.

Sesuai dipakai sepanjang hari kerana kehalusan, kelembutan dan keselesaan pada kulit.

Impian Setiap WANITA!!!

1. Pembentukan Kontur Bandan, Membentuk Badan Secara Fizikal
2. Membentuk Daya Ketahanan, Memulih dan Merawat Kesihatan Dalam Bentuk Rawatan Alternatif (FIR-Far Infrared Rays)
3. Membentuk Semula, Memulih dan Meningkatkan Keberkesanan dan Keharmonian Hubungan Suami Isteri

Keistimewaan FIR (FAR INFRARED RAYS)
1. Memperbetulkan aliran darah dalam tubuh
2. Meningkatkan kadar metabolisma
3. Membetulkan dan memulihkan sistem pernafasan
4. Mengelakkan pertumbuhan bakteria
5. Mengeluarkan peluh asid
6. Menggalakkan tumbesaran lebih teratur
7. Mengekalkan kesegaran badan
8. Mengurangkan kandungan asid dalam darah
9. Menghilangkan kesakitan pada tubuh badan @ tempat yang sakit
10. Tidur lebih selesa dan nyenyak 
11. Mengilangkan bau badan
12. Menghilangkan kulat dan fungus
13. Membersihkan udara dalam badan
14. Mengekalkan kepanasan suhu badan
15. Menghalang pembiakan sel kanser dalam badan
16. Membetulkan sistem urat saraf dalam badan secara automatik

Rekaan Premium Beautiful
- Menghalang lelemak mengalir ke bahagian belakang
- Menguatkan rahim, mengemaskan bahagian perut, serta menghilangkan kesan rekahan pada kulit (stretch mark)
- Memberi kesan hormon yang seimbang "estrogen" dan "progestron"
- Mengelak dari masalah gastrik dan ulser
- Memecah lelemak pada bahagian atas perut
- Mengawal keputihan, pengaliran darah dan udara untuk menghilangkan kesan bau pada wanita
- "Love Shape" nipis untuk membentuk pinggul yang menarik dan megukuhkan kedudukan pinggul
- Mengatasai masalah tulang belakang seperti bongkok, "Slip Disc", sakit pinggang dan pengaliran darah


JANGAN BIARKAN IMPIAN ANDA TERUS MENJADI FANTASI....JADIKAN IMPIAN ANDA SUATU KENYATAAN DALAM KEHIDUPAN

Guidelines to Premium Beatiful users!!!

Actually mudah je nak pakai Premium Beautiful ni. Jika ikut step by step seperti yang tertera di bawah, insya-allah tak susah mana pon..('',)




Panduan pemakaian Premium Beautiful

STEP 1: Cara Pemakaian Long Girdle:
1. Lipatkan bahagian pinggang dan dan kaki seluar dalam.
2. Sarungkan seperti memakai seluar dalam biasa.
3. Masukkan tangan di bahagian punggung dan tarik lebihan lemak ke atas.
4. Perbetulkan kedudukannya agar selesa.
Tips: **untuk mudah pakai,kene bukak kaki besar sket,ala2 kekuda gitu...pastu joget2 sket sambil nak pakai...mula2 memang rasa ketat sket but in few weeks u akan familiar and senang sgt nak pakai...!!**


STEP 2: Cara Pemakaian Long Bra:


1. Tundukkan badan 90 dajah dan sarungkan bra ke badan dan letakkan payu dara ke dalam cawan bra 
2. Lekatkan cangkuk di bahagian belakang.
3. Tarik semua lebihan lemak yang ada di bahagian belakang dan bawa ke hadapan (masukkan ke dalam cawan bra).
4. Laraskan tali bra supaya dapat kedudukan yang selesa.
5. Betulkan kedudukan bra.
Tips: **kalau tangan x sampai ke belakang,and xde sapa nak tlg cangkuk kan..u olls boleh pakai kain batik or ape2 kain dulu...berkemban ye...then cangkuk kat depan dulu baru turn ke belakang...sbb kalau tanpa kain alas,PB x boleh turn sbb dah lekat kat badan**

STEP 3: Cara Pemakaian Waist Nipper:

1. Lekatkan kesemua cangkuk.
2. Betulkan kedudukannya.
3. Tarik tali pelaras.
4. Tahan nafas dan cangkukkan.
5. Pastikan ianya selesa.
Tips: **make sure bahagian tali2 yg kat belakang tu selari dengan tulang belakang kita**

Panduan Memilih Pencuci / Losyen:

1. Gunakan syampu atau losyen yang disyorkan sahaja.
2. Gunakan losyen yang beralkali lemah atau neutral.
3. Jangan menggunakan pemutih klorin.
4. Meletakkan pakaian dalam ke dalam air setelah syampu atau losyen melarut dengan sepenuhnya.
5. Rendam dan cuci secara berasingan dengan pakaian lain terutamanya pakaian yang berwarna.

Penduan Mencuci:

1. Dilarang menggunakan mesin basuh, pakaian akan rosak dan menjejaskan fungsi F.I.R yang terdapat pada produk.
2. Rendam pakaian ke dalam air, setelah syampu atau losyen larut sepenuhnya.
3. Cuci menggunakan tangan pada suhu air yang rendah iaitu sekitar 30 degrees Celcius.
4. Mencuci bahagian kotor atau bahagian berpeluh dengan menggosok atau mengurut perlahan-lahan dengan tangan.
5. Biasanya, bahagian pinggul lebih kotor gosok menggunakan tangan semasa mencuci untuk mengelakkan kerosakan.

Beberapa LARANGAN PENTING!

1. Dilarang menggunakan syampu atau losyen beralkali tinggi.
2. Dilarang menjemur pakaian di bawah sinaran cahaya matahari.
3. Dilarang menggunakan seterika.
4. Dilarang mencuci dengan menggunakan mesin basuh.
5. Dilarang memerah pakaian untuk tujuan mengeringkan air.

Panduan Menjemur:

1. Penjemuran dilakukan dengan menterbalikkan bahagian dalam ke luar dan betulkan bentuk serta ratakan kedutan-kedutan yang wujud.
2. Jemur sebaik sahaja selesai membasuh untuk mengelakkan kedutan.
3. Jemur di tempat udara mengalir.
4. Jangan jemur di bawah sinaran matahari atau udara panas (ini akan menjejas kualiti kain dan menyebabkan warna menjadi pudar).

So, hopefully entry ini dapat dijadikan panduan buat semua wanita yang memakai Premium Beautiful...:)

What is PREMIUM BEAUTIFUL???

Premium Beautiful corset nie ade 3 bahagian. 

Bahagian I - Long Bra


Fungsinya:

1. Cawan coli dengan 3 keping jahitan stereoskopik dapat menolak atas, menyokong dan menetapkan kedudukan buah dada.

2) Rawan keluli memori berfungsi untuk menetap dan menyokong buah dada.

3) Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian depan coil dapat menyelaras perut yang buncit lalu meninggikan kedudukan kontur buah dada.

4) 2 batang keluli berupaya untuk menyelaras dan membentuk kontur badan.

5) Rekaan kuasa tekanan dan regangan berganda pada bahagian belakang coli dapat menutupi bahagian belakang badan, dapat menyelaraskan lebihan lemak pada bahagian belakang , turut mengatasi masalah berbadan besar.

6) Rekaan bentuk ' U ' pada bahagian belakang coli bukan sahaja dapat menguruskan badan, malahan menambah kontur bahagian belakang.

7) Perhiasan berlian berbentuk rama - rama menonjolkan keunggulan produk.

8) Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.


Bahagian II - Long Girdle. 


Fungsinya:

1) 32 kepingan jahitan stereoskopik, berdasarkan teori mampatan berserpihan, mengagihkan lebihan lemak ke arah bahagian badan yang bersesuaian.

2) Rekaan dan jahitan unggul cawan pinggul dapat membetulkan pinggul yang lentur, membentuk kontur pinggul yang mempesona dan meninggikan pinggul.

3) Mengasingkan kontur peha dan pinggul, mengagihkan lebihan lemak pada peha ke dalam cawan pinggul dan membentuk kontur pinggul yang sempurna.

4) Dilengkapi dengan kain jenis kapas yang selesa pada bahagian dalam pinggang seluar dapat memperbaiki dan membentuk kontur pinggang yang mempesona.

5) Perhiasan berlian berbentuk rama ¨C rama menonjolkan keunggulan produk.

6) Mampatan yang tetap ke atas abdomen dapat mengurangkan lebihan lemak lalu memperbaiki masalah perut yang buncit.

7) Rekaan mampatan 2 lapisan berfungsi menyelaraskan lemak pada sekitar peha, membentuk kontur peha yang menarik.

8) Penggunaan 2 lapisan kain kapas berlubang kecil berfungsi untuk memberi keselesaan.
9) Penggunaan renda yang fleksible, mengelakkan perasaan tidak menyenangkan akibat pergeseran dengan benang seluar.

Bahagian III - Waist Nipper

Fungsinya:

1) Tujuh batang keluli memori dapat menyokong pinggang dan menegakkan tulang vertebra, turut berupaya memperbaiki postur berdiri dan duduk.

2) Rekaan unik berdasarkan potongan rangka badan manusia, memperkuat pengagihan lemak pada bahagian pinggang ke bahagian dada dan punggung secara serata, turut mencapai kesan pembentukan badan yang seimbang.

3) Tali kenyal yang diimport dari Jepun, membantu menyelaraskan kontur pinggang.

4) Rekaan secara fleksibel, menghasilkan kesan pembentukan berdasarkan kesesuaian badan individu.

5) Rekaan 3 pasang cangkuk membolehkan anda membuat penyelarasan yang sesuai.

6) Perhiasan berlian berbentuk rama ¨C rama menonjolkan keunggulan produk.



If there is anyone yang berminat nak purchase Premium Beautiful nie, boleh la contact me through e-mail: farahshazwin@gmail.com or call me at: 019-2665590.