Thursday, 2 August 2012

HILANG KAWAN???



Ramai yang di luar sana beranggapan jika mereka ingin memulakan perniagaan Premium Beautiful sudah pasti mereka akang kehilangan kawan. Sebab itu, ramai yang 50-50 untuk memulakan langkah pertama dengan Premium Beautiful business.

To me, jangan jadikan hilang kawan sebagai alasan untuk tidak mahu berusaha mengubah taraf hidup. Peluang hanya datang sekali sahaja. Jadi gunakan sebaik-baiknya. Pernah tak you all terfikir, punyalah ramai orang dalam dunia ni, kenapa you all yang di berikan peluang / di bukakan hati untuk mulakan business Premium Beautiful ni? Kenapa? Semua itu rahsia Allah. Rezeki itu rahsia Allah.

As for me, semenjak buat Premium Beautiful bisness ni, alhamdulillah i've met lots and lots of new people (be it my customers, be it GLGs, be it Team Fabulosity) and most of them are my friends now. I am so blessed to have met each and everyone of them. Seronok dapat kawan-kawan baru. Bak kata pepatah berkawan biar beribu kan :)

On top of that, walaupun sekarang awien dah pun bergelar usahawan Premium Beautiful, alhamdulillah i'm not losing any of my existing close friends and cousins. Most of them are very supportive towards me and my business. I'm so glad to have them as my close friends and cousins.

Of course ada juga segelintir kawan-kawan yang tidak berapa suka dengan my business. Most of them just keep quiet. Tapi ada juga yang lantang bersuara dan memberi komen-komen yang negative. It's ok with me. I accepted all the negative comments because i know that everyone ada pendapat masing-masing. In fact, all this negative comments make me stronger. Like my leader always said, always take the comments positively and take it as a challenge. Biarlah apa orang nak kata, yang penting kita ikhlas berusaha mencari rezeki yang halal. 

LIFE IS TOO SHORT TO WAKE UP WITH REGRETS. SO LOVE THE PEOPLE WHO TREAT YOU RIGHT. FORGET ABOUT THE ONE'S WHO DON'T. BELIEVE EVERYTHING HAPPENS FOR A REASON.

NOBODY SAID LIFE WOULD BE EASY, THEY JUST PROMISED IT WOULD BE WORTH IT:)


No comments:

Post a Comment