Monday, 4 March 2013

Lunch @ Velodrome




Salam and Morning to all my blog readers :)
So how was your weekend? I'm sure all of you had a really good time (quality time) with your family and friends. As for me, i enjoy my weekends; i spent my weekend mainly on family and business activities as well as attending my junior's wedding and joining Brooks marathon. Nampak macam hectic/tiring weekend but i still have a good rest and quality sleep since i have BIOVELOCITY Sleepmate :) Check out my other entry on Biovelocity Sleepmate k.

Actually, today i nak share my experience having lunch at Velodrome, Cheras..sebelum ni i pernah dengar about this place tapi tak pernah pon cuba...my colleagues and my boss cakap tempat ni memang famous sebab ada macam-macam jenis masakan; senang cerita selera masakan kampung yang sedap-sedap..ada ayam kampung goreng, udang galah, gulai kawah, daging, ulam dan banyak lagi...memang teruja jugaklah nak try makan dekat situ :) 

Alhamdulillah rezeki, last week, my colleagues and my boss ajak makan dekat Velodrome..:) since this is my first time here, i just follow them...rupa-rupanye ada banyak deretan kedai makan dekat sini..but they said, kedai yang paling sedap adalah kedai yang paling hujung sekali...boleh self service ataupun makan berhidang..since we all ramai, we just chose to have makan berhidang..much easier...we chose to sit bawah pokok..sedap jugak sebab angin sepoi2..hihi...then my boss and my colleague start to order for all of us...i just let them to order sebab i pon x tahu apa yg sedap dekat sini...:)  

Our menu: ayam kampung goreng, kari daging cincang, masak lemak ikan, masak lemak pucuk paku, ulam dan sambal belacan. All of us ordered soursop juice (dalam gelas besar tau..hehe) :) Memang sedap sangat-sangat sampai menjilat jari ok..harga mmg sangat reasonable; six of us, RM14++ each for the food and drink..memang berbaloi..insya-allah akan datang lagi next time..:)

Kedai yang paling hujung :)



Our Menu :)
Ayam Kampung Goreng - RANGUP dan LEMBUT..memang tak cukup satu ketul..hehe

Ikan Bilis Goreng with Kacang - MANIS MANIS PEDAS, fuh sedap

Kari Daging Cincang - NICEEEEE
Picture Credit to:-
http://oneawesomefood.blogspot.com/2012/01/ahassan-ayam-kampung-at-velodrome.html
http://makan2jalan2.blogspot.com/2012/11/ayam-kampungudang-galah-velodrome-cheras.html


Siapa yang berminat, boleh lah berkunjung ke:-

Medan Makan Velodrome, Cheras (Downtown)
Dataran Velodrome, Jalan Yaacob Latif, 
Bandar Tun Razak, Cheras, 56000 Kuala Lumpur

Selamat Mencuba :)

No comments:

Post a Comment