Friday, 28 September 2012

Charity Walk in support of WORLD HUNGER RELIEF 2012


Hi all!!! One hour to go before we can go home...hooray!!! x sabar nak balik sebab dah x larat nak mengadap kerja....biasala it's friday...normally after lunch time memangla x productive sangat..hihihi..alhamdulillah semua benda2 month end closing dah almost settle..tu pun sebab awien x keluar waktu lunch as usual..tapau je tadi dengan harapan settlekan cepat so that boleh balik awal :)

Just nak share dengan you all semua....in 8 days time, Awien dan kawan2 office akan menyertai charity walk in support of World Hunger Relief 2012...this charity walk will take place on 6 Oct @ Putrajaya...x sabar rasanye..kali ni awien rasa seronok sbb kwn2 office pon join sama...really cant wait :) nnti boleh amik group picture and upload kat fb ramai2...i loikkeeee :)







PIPE 65 representative in MasterChef Malaysia 2 :)


Salam Jumaat yang barakah to all :) Alhamdulillah kita semua masih diberi peluang untuk bernafas di bumi Allah ini. Semoga segala urusan hari ini dipermudahkan. Semoga hari ini lebih baik daripada semalam. Insya-allah

Well, Awien just nak share dengan kawan-kawan semua that one of my friend yang Awin kenal during induction program (PIPE 65) was one of the peserta MasterChef Malaysia 2 :) Siapa lagi kalau bukan Izyan Hani...Am so proud of her..tak sangka ada bakat terpendam rupanya...hehe..

As of today, Izyan still lagi berada dalam rancangan tersebut...walaupun dah dua kali masuk pusingan penyingkiran tapi she still survive..alhamdulillah..

To Izyan Hani: Good Luck and All The Best from all of us, PIPE 65. Kuatkan semangat. Kitorang semua doakan Izyan berjaya k :) You go gurl!!! 



xoxo

Wednesday, 26 September 2012

Srikandi Tun Fatimah Dinner 2012 :)



Salam all..

just a quick updates..
last weekend, Team Fabulosity opened a booth at the Srikandi Tun Fatimah Dinner Duchess Place Kuala Lumpur :) Actually it was my leader, Ismalina Ishak who successfully secured the booth since she is one of Tun Fatimah srikandis'..(not me..i'm an ex-maresmart)..with the help of the other team members (Yati, Syikin and Su), alhamdulillah we managed to prepare the booth just on time :) Atually the plan for this booth tersangatlah last minute..but because i have experience in opening booth before this (during PAU 2011 and Charity Bazaar 2012), hence Ismalina Ishak put 100% trust on me to be in charge of this booth :) i'm so so so happy coz my leader trust that i can do it..terharu pun ada juga...

the booth started from 6pm onwards..we were promoting /
 selling the ever luxurious, Superbrands -> Premium Beautiful Corset (we have FREE FITTING and SIZE CONSULTATION) and Biozone Food Purifier (we have FREE DEMO!!!)...we offered 

Super Special price for fellow Srikandi's 

plus yang minat nak beli telekung Aksha from Mia Mikhail Collection pun boleh tengok and order there :)

alhamdulillah ramai srikandi tun fatimah visited our booth...alhamdullilah sikandi2 ni sudi mendengar our explanation/presentation on our products..since semua pun perempuan, jadi tugas kitorang lebih senang..senang in terms of nak share problems and testimonials products :) for yati, syikin and su, this is good experience for them..good to improve  on presenting the products to customers..

seronok tgk srikandi2 ni jumpa geng-geng masing-masing....memang riuh rendah di buat nye...maklumlah ada yang dah lama tak berjumpa geng kan...kadang2 tgk childish jugak srikandi2 ni bile jumpa geng masing2..ye lah everyone is young @ heart kan..hehe..awin kagum dengan semua srikandi2 ni...semua pon berjaya, berkerjaya dan bergaya :) semua pon hebat2...semua pon sangat sporting..maklumlah ladies nite kan..tiada para suami..so memang happening sangat2 :) siap ada catwalk for best dress competition, siap ada persembahan by batch (ala2 karaoke, tarian, nyanyian), joget lambak and banyak lagi...memang seronok sgt!!


enjoy the pictures :)
Srikandi Ismalina Ishak :)





Registration time!!
Team Fabulosity
Left to right: Su, Isma, Syikin, Awin and Yati
::Our Booth::
::Our Booth again :) ::
With SK Kak Akmar, she's an actress :)

::Our BEST SELLING PRODUCTS::
              ::Premium Beautiful Corset::         :: Biozone Food Purifier ::




DEMO time!!!!






                             :: Aksha Telekung from Mia Mikhail Collection :: 

p/s: this sample telekung in purple is my collection..really love this super comfy telekung :)


::Ratu Cantek Uollllssss::

::Joget Lambak Ewah Ewaaahhh::






Pheewww...penat sangat2 tapi we really enjoy it..i really love the decorations and the ambiance...i really enjoy the performances as well..pendek kata, we had so much FUUUUNNNNNN!!!


p/s: Tetibe rasa kalau ada anak perempuan nanti, nak masukkan ke STF la...hihihi..insya-allah :)

Saturday, 22 September 2012

TEFAL lovers :)

Alhamdulillah this morning i've just ordered Tefal Easy Care 9 piece Pan Set for my parents' house from an online seller,Shopaholic Parlour.
Just settled the payment a few minutes ago. Actually dah lama i nak belikan this Tefal set for my parents tapi baru hari ni berkesempatan. Since duit gaji baru masuk semalam, so i guess there is no harm to spend for this Tefal set kan :) yang penting all the bills/cc dah settle kan dulu and dah put aside some savings...weee

Thanx to my bff, Nurul Hafiza for recommending Shopaholic Parlour page. The price memang berpatutan. Now all i have to do is to wait for the delivery. Delivery mmg akan ambil masa sbb barang shipping from UK. But it's ok with me :)


Tadaaaa!!! tefal set that i ordered :)

Suitable for all heat sources except Induction : Dishwasher safe

The set includes a 12cm frying pan , a 20cm frying pan , a 24cm frypan , a 1ltr Milk pan , 16cm Saucepan with lid , a 18cm Saucepan With lid , a straining spoon , a spoon , and a spatula


xoxo



Tuesday, 18 September 2012

Another Premium Beautiful testimonial

Alhamdulillah syukur :) Pagi tadi dapat SMS from my customer..happy sangat bila dapat tahu my customer satisfied with the product..kalau nak tahu, my customer ni memang mengamalkan pakai corset sejak dulu lagi..sebelum ni she has tried other corsets tapi memang kurang berpuas hati..alhamdulillah she loves PB so much walaupun baru pakai waist nipper sahaja...lepas ni she said she wanted to buy the whole set..alhamdulillah rezeki :)

Extract from the SMS :-
"i suke je pki PB ni..rs cm x complete klu x pki..so far mmg the best corset pnah pki..but i think i should get a smaller size la...bcause i skrg pki yg dh plg kecik..." 


xoxo

Friday, 14 September 2012

My birthday :)

Yesterday, 13 Sept was my birthday.  Alhamdulillah syukur :) Thank you Allah for allowing me to breathe another day, keep my heart beats going another day and allow me more time to be closer to you. 

I received lots of birthday wishes from my lovely friends and family yesterday. Thank you  so much warm and lovely birthday wishes and doa. I'm so blessed and grateful to have each one in my life..

Thank you to one of my bff, Nurul Hafiza for the lunch treats @ Nandos KLCC:) Am so happy because i thought i will have to order takeaway food for lunch on my birthday. Luckily you asked :) 

Thank you to my mom for the dinner treats @ Cosy Corner, Ampang Park. But i guess this year's birthday celebration not so enjoyable because Abang, Adik, Alang, Nadia and Juwita was not around. Abang kat offshore, Adik kat US and Alang, Nadia and Juwita kat PCMC because Juwita dapat jaundice..Just three of us had the dinner..But still i'm so thankful for the dinner treats.  Thank you mak for the dinner :)

Similar like previous years, the one and only thing that i'm looking forward on every birthday is my BIRTHDAY PRESENTS!!!!

I can only recall few birthday presents that i received 
in 2009 - Dragon fly charm
in 2010 - Titus watch
in 2011 - Slimming Sanctuary spa and massage package
in 2012 - yet to receive...hehehe..really cant wait

Anyway, tahun ni ada rezeki lebih sedikit..alhamdulillah syukur :) ini semua berkat usaha buat bisness Premium Beautiful on top of my permanent employment..of course before spending the money, i will make sure hutang2 dah settle, dah masukkan dlm saving account..so yang lebih baru awien spend...and guess what..tadi awien just bought two thomas sabo charms for my thomas sabo charm bracelet :) So so so happy sebab dapat jugak tambah charms to my charm bracelet







So now i have :- 
one good luck charm - four clover leaf
one city charm - handbag
three happy garden charm - dragonfly, flower and ladybug
one simple charm - girl signage


Insya-allah kalau dapat qualify for jam tangan or trip london paris or both dalam buat Premium Beautiful bisness,  i would love to get additional two charms as per below:-





Here is my charm bracelet :)



xoxo

Thursday, 13 September 2012

HAPPY BIRTHDAY ABAH, 13 Sept


To our dearest Abah, on this very special day, we would like to wish you….
Semoga panjang umur dan di murahkan rezeki...amin

Hope you like the presents!!!!

 


XOXO
Mak, Abang, Angah, Alang, Nadia, Juwita and Adik :)

CFA Merdeka Raya Deco competition 2012: TEASER

TFS Merdeka Raya Deco 2012 :)

Lot tanah :)
Rumah kg
Contractor rumah: Abg Lutfi & Sofiah
Contractor Atap: Hazrizal & Shahriman
Wall painting: Hashila
Contractor tangga: Hazwan



Merdeka theme






Raya theme









p/s: rindu kawan2 yang dah berpindah ke dayabumi...huhu

Tuesday, 11 September 2012

Adakah semasa kecil dulu anda pernah buat perkara perkara berikut?

Adakah semasa kecil dulu anda pernah buat perkara perkara berikut?

1. Buka kipas meja , cakap dengan kipas sebab nak dengar suara bertukar.

2. Naik kereta dan tengok bulan. Ingat bulan tu ikut kita.

3. Naik basikal, boleh lepas tangan dari "handle", rasa hebat.
4. Masa sekolah, ade orang bagi milo percuma, lepas ambil sekali menyamar jadi orang lain, ambil milo lagi sekali.
5. Masa sekolah, ade orang dtg jual vitagen/susu/buku/barang, bawak balik list, mintak duit nak beli kat mak bapak.
6. Lukis burung guna huruf M atau V
7. Lukis matahari di penjuru atas kertas lukisan dan antara bukit
8. Masa kecil fikir bentuk hati yang sebenar macam ni --->

9. Tutup pintu peti ais perlahan lahan, sebab hendak tengok lampu peti ais padam.


10. Kalau tak siap kerja sekolah , sengaja tinggalkan buku latihan di rumah.
11. Pergi dekat peti ais tempat freezer atas tu dan bubuh muka kasi sejuk.


12. Main game Pacman atau Mario
13. Main lubang tikus
14. Mintak biodata kawan2
15. Kalau pergi shopping mesti pergi tempat TOY dulu.
16. Buat jet kertas


17. Tengok Power Rangers, Flashman, Maskman, etc.
18. Lawan pemadam
19. Penggal/Tuju selipar

20. Main bubble wrap

21. Minum air panas dlm piring

Mesti semua tgh terkenang2 mase tgh bace post ni kan?hehe…