Posts

Showing posts from September, 2012

CHARITY WALK: WORLD HUNGER RELIEF 2012

Image
Hi all!!! One hour to go before we can go home...hooray!!! x sabar nak balik sebab dah x larat nak mengadap kerja....biasala it's friday...normally after lunch time memangla x productive sangat..hihihi..alhamdulillah semua benda2 month end closing dah almost settle..tu pun sebab awien x keluar waktu lunch as usual..tapau je tadi dengan harapan settlekan cepat so that boleh balik awal :)
Just nak share dengan you all semua....in 8 days time, Awien dan kawan2 office akan menyertai charity walk in support of World Hunger Relief 2012...this charity walk will take place on 6 Oct @ Putrajaya...x sabar rasanye..kali ni awien rasa seronok sbb kwn2 office pon join sama...really cant wait :) nnti boleh amik group picture and upload kat fb ramai2...i loikkeeee :)






PIPE 65 representative in MasterChef Malaysia 2 :)

Image
Salam Jumaat yang barakah to all :) Alhamdulillah kita semua masih diberi peluang untuk bernafas di bumi Allah ini. Semoga segala urusan hari ini dipermudahkan. Semoga hari ini lebih baik daripada semalam. Insya-allah
Well, Awien just nak share dengan kawan-kawan semua that one of my friend yang Awin kenal during induction program (PIPE 65) was one of the peserta MasterChef Malaysia 2 :) Siapa lagi kalau bukan Izyan Hani...Am so proud of her..tak sangka ada bakat terpendam rupanya...hehe..
As of today, Izyan still lagi berada dalam rancangan tersebut...walaupun dah dua kali masuk pusingan penyingkiran tapi she still survive..alhamdulillah..
To Izyan Hani: Good Luck and All The Best from all of us, PIPE 65. Kuatkan semangat. Kitorang semua doakan Izyan berjaya k :) You go gurl!!! 


xoxo

TEFAL lovers :)

Image
Alhamdulillah this morning i've just ordered Tefal Easy Care 9 piece Pan Set for my parents' house from an online seller,Shopaholic Parlour. (http://www.facebook.com/ShopaholicParlour) Just settled the payment a few minutes ago. Actually dah lama i nak belikan this Tefal set for my parents tapi baru hari ni berkesempatan. Since duit gaji baru masuk semalam, so i guess there is no harm to spend for this Tefal set kan :) yang penting all the bills/cc dah settle kan dulu and dah put aside some savings...weee
Thanx to my bff, Nurul Hafiza for recommending Shopaholic Parlour page. The price memang berpatutan. Now all i have to do is to wait for the delivery. Delivery mmg akan ambil masa sbb barang shipping from UK. But it's ok with me :)
Tadaaaa!!! tefal set that i ordered :)

Suitable for all heat sources except Induction : Dishwasher safe
The set includes a 12cm frying pan , a 20cm frying pan , a 24cm frypan , a 1ltr Milk pan , 16cm Saucepan with lid , a 18cm Saucepan With lid , a s…

MY BIRTHDAY

Image
Yesterday, 13 Sept was my birthday.  Alhamdulillah syukur :) Thank you Allah for allowing me to breathe another day, keep my heart beats going another day and allow me more time to be closer to you. 
I received lots of birthday wishes from my lovely friends and family yesterday. Thank you  so much warm and lovely birthday wishes and doa. I'm so blessed and grateful to have each one in my life..
Thank you to one of my bff, Nurul Hafiza for the lunch treats @ Nandos KLCC:) Am so happy because i thought i will have to order takeaway food for lunch on my birthday. Luckily you asked :) 
Thank you to my mom for the dinner treats @ Cosy Corner, Ampang Park. But i guess this year's birthday celebration not so enjoyable because Abang, Adik, Alang, Nadia and Juwita was not around. Abang kat offshore, Adik kat US and Alang, Nadia and Juwita kat PCMC because Juwita dapat jaundice..Just three of us had the dinner..But still i'm so thankful for the dinner treats.  Thank you mak for the din…

HAPPY BIRTHDAY ABAH, 13 SEPTEMBER

Image
To our dearest Abah, on this very special day, we would like to wish you…. Semoga panjang umur dan di murahkan rezeki...amin
Hope you like the presents!!!!



XOXO Mak, Abang, Angah, Alang, Nadia, Juwita and Adik :)

CFA MERDEKA RAYA DECO COMPETITION 2012: TEASER

Image
TFS Merdeka Raya Deco 2012 :)






Raya theme







Adakah semasa kecil dulu anda pernah buat perkara perkara berikut?

Image
Adakah semasa kecil dulu anda pernah buat perkara perkara berikut?

1. Buka kipas meja , cakap dengan kipas sebab nak dengar suara bertukar.

2. Naik kereta dan tengok bulan. Ingat bulan tu ikut kita.

3. Naik basikal, boleh lepas tangan dari "handle", rasa hebat.
4. Masa sekolah, ade orang bagi milo percuma, lepas ambil sekali menyamar jadi orang lain, ambil milo lagi sekali.
5. Masa sekolah, ade orang dtg jual vitagen/susu/buku/barang, bawak balik list, mintak duit nak belikat mak bapak.
6. Lukis burung guna huruf M atau V
7. Lukis matahari di penjuru atas kertas lukisan dan antara bukit
8. Masa kecil fikir bentuk hati yang sebenar macam ni --->♥
9. Tutup pintu peti ais perlahan lahan, sebab hendak tengok lampu peti ais padam.


10. Kalau tak siap kerja sekolah , sengaja tinggalkan buku latihan di rumah.
11. Pergi dekat peti ais tempat freezer atas tu dan bubuh muka kasi sejuk.


12. Main game Pacman atau Mario
13. Main lubang tikus
14. Mintak biodata kawan2
15. Kalau pergi shopping mesti pe…