Saturday, 7 September 2013

My Netball Journeys.....

Salam to all my blog readers.....
sorry for not updating my blog for quite sometime....
hope it is not too late to wish all of you 
SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI..MAAF ZAHIR & BATIN :)

Pejam celik pejam celik, kita dah pun sampai ke penghujung bulan syawal kan...sebulan kita beraya...sebulan jugak kita dapat open house invitation from all our friends and family...agak2 la kan, berapa kilo agaknya  naik semenjak raya pertama haritu...tipulah kalau x naik langsung unless uols bersukan/beriadah...macam awien, i lose weight (approximately 4-5 kgs) during ramadhan but gain weight (1-2 kgs) during raya...haha...well raya setahun sekali katanye...but it's ok...i just have to start to go to the gym again to keep fit and lose weight...but i missed playing netball...rindu giler kot...teringat zaman2 main netball during uni time and during pwc time...:( 

To all my netball mates, i missed playing netball with each one of you.....:)

#Throwback
Warwick Netball Team (Warwick Games 2006 Captain: Dina)



PWC EUMI Team for Inter Department Games (Yr 2008)



PWC Netball Team for Inter Accounting Firm Games (Yr 2007 Captain: Kak Azean)


 PWC Netball Team for Inter Accounting Firm Games (Yr 2009 Captain: Awien)



xoxo

Wednesday, 10 July 2013

Salam Ramadhan Al Mubarak

Salam Ramadhan to all my families and muslim friends :)
Ampun dan maaf dipinta atas segala kesilapan /kekasaran. 
Semoga segala amalan dah ibadah yang kita lakukan dalam bulan Ramadhan ini diterima Allah dan mendapat keredhaan-Nya..amin


*Rindu Masjidil Haram mode*


Wednesday, 20 March 2013

Testimonial BioVelocity Sleepmate :)


Assalammualaikum and good morning to all my readers :)


Awien nak berkongsi beberapa testimonial dari pengguna BioVelicity Sleepmate dengan korang semua..


1) My mother, Jamilah Jaadil, nerve problem at the face

Just to share my experience with the biovelocity sleep mate. I had a nerve problem for many2 yrs. I have been on medication recommended by specialist but the pain is still there. Alhamdulillah after trying sleeping on Biovelocity Sleepmate introduced by my daughter for few days, there is an ease of pain. To all my fb friends who would like to know more about this BV Sleepmate, feel free to call/sms/whatsapp me @ 019-3825662 or pm my inbox. I am more than happy to share about this product with you. — with Ismalina Ishak and Farah Shazwin Daud.
Alhamdulillah, hari ini sakit saraf yg saya alami semakin kurang. Tak prlu mkm ubat penahan sakit sejak saya tidur di atas tilam biovelocity sleep mate. Hampir enam thn saya menanggung sakit saraf brpunca daripada cabut gigi.

2) Razi (Pesakit Kanser Darah), office-mate Kak Ween dan Kak Sue (Team Fabulosity). Credit given to DDM Hazawani Halin for this testimonial -> simply sharing from her blog :) Thanks Wani!!!

On the way balik, Wanie ke CIMB Bank cawangan Taman Putra, Ampang untuk hantar 2 set Bio Velocity Sleep Mate (BVSM) yang Kak Sue order. Apparently, beliau dah SHARE tentang kehebatan BVSM ni pada rakan office beliau, Saudara Razi (27 tahun) yang dah lama menghidap kanser darah. Sebelum ini, Razi lumpuh & tidak dapat berjalan. Setahun beliau ambil cuti tanpa gaji. Kemudian, beliau boleh bergerak tetapi menggunakan tongkat & MOVEMENT sangat2 LIMITED.

Here's the chronology of event :

February 5,  09:23 am


Around 3:30pm, Kak Sue update kami dengan berita ini...


Jam 5:30pm, lagi berita baik kami terima... 



Terkejut & terharu mendengar berita gembira ni!


Kebetulan jam 5:40pm Wanie dah sampai di bank untuk pass barang Kak Sue. Wani x lepaskan peluang berjumpa sendiri dengan Saudara Razi, co-worker Kak Sue & Kak Aween di CIMB Taman Putra, Ampang.


Apa yang Wanie boleh katakan, Ya Allah rasa nak menitis air mata ni bila melihat senyuman Razi. 

Ya Allah..Awin tak dapat bayangkan betapa bahagianya Razi sekarang..InsyaAllah kalau pakai secara berterusan, mana tau ada khabar gembira dari beliau? :)


3. Sarjan Tarmizi, Lumpuh dari pinggang ke bawah akibat kemalangan

4. Other testimonials


Pada mereka yang mempunyai masalah susah tidur malam, berdengkur, kebas2 anggota badan, boleh la cuba guna pelapik tilam BioVelocity Sleepmate ni..Pada mereka yang ada ahli keluarga yang sakit, pun boleh cuba rawatan alternative dengan menggunakan BioVelocity Sleepmate ni..Mana tahu dengan izin Allah, berkat usaha dan doa, segala masalah akan berkurangan  / pesakit akan beransur pulih sepenuhnya/ membantu mengurangkan kesakitan
....Free demo is available..:)

Monday, 18 March 2013

BROOKS 10KM Run 2013


Alhamdulillah syukur :) I managed to complete Brooks 10km Run which was held on 3 March 2013 @ National Stadium Bukit Jalil within 1 hour and 30 minutes. I'm  satisfied with my own achievement given that i hardly go for training before the marathon day. But of course, i did control my diet and sleeping pattern/hours. I envy those frequent runners who finished the run within 1 hour. I wish i can be like them but i've tried my best on that day :)

I met my ex-PwCians colleagues, Ady and Firdaus Jamal as well as few Petronas Staff :) 
Seronok dapat jumpa kawan-kawan yang ada minat yang sama ni...boleh share experience and tips..boleh share kepuasan berlari....insya-allah will keep on running selagi mampu :)


Myself with cute mini finisher trophies



Everyone is a winner.. :) 

Just a gentle reminder to all the runners:-
Take care of yourself and do not push too hard if you feel uneasiness during the run. There was one confirmed death from this Brooks Marathon event. 

p/s: I saw it in front of my eyes where few people (also runners) trying their best to save this man. I wasn't allowed to stand there...they asked me to continue my run..i still can hear one of them shouting "he's not breathing"...masa ni i am so scared...masa ni i asked myself am i ready to die?..am i prepared? masa ni i terfikir, Allah boleh ambil nyawa kita bila-bila masa sahaja..memang rasa insaf sangat2 

DROPSHIP AGENT WANTED!!!


Wanted to start your own business BUT

You don't have the capital i.e. modal?
You don't have time


WORRY NO MORE
I am here to help you :)

I am welcoming any facebook seller,website owner, blogger, or whoever interested to join my DROPSHIP PLAN. Easy peasy..No capital required..All you have to do is just to promote the products (health and beauty products e.g. BBplus Collagen, La Praise Serum, Underarm Whitening Soap aka Sabun Ketiak, Garam Buluh, Lactolite) and secure the buyers.


So to all ladies out there especially housewives and students who are interested in becoming my Dropship Agent, please email me at farahshazwin@gmail.com with subject: Dropship Agent.

Awien
019-2665590

Tuesday, 12 March 2013

BBPlus Collagen and Marine Essence Beauty Bar NOW in LELONG!!!!


Salam and morning to all readers,

Just wanna share dengan uols semua that you can now get the following products from me at lelong.com.my :)

BBlus Collagen Drinks 


and 

Marine Essence Beauty Bar

xoxo

Monday, 4 March 2013

Lunch @ Velodrome




Salam and Morning to all my blog readers :)
So how was your weekend? I'm sure all of you had a really good time (quality time) with your family and friends. As for me, i enjoy my weekends; i spent my weekend mainly on family and business activities as well as attending my junior's wedding and joining Brooks marathon. Nampak macam hectic/tiring weekend but i still have a good rest and quality sleep since i have BIOVELOCITY Sleepmate :) Check out my other entry on Biovelocity Sleepmate k.

Actually, today i nak share my experience having lunch at Velodrome, Cheras..sebelum ni i pernah dengar about this place tapi tak pernah pon cuba...my colleagues and my boss cakap tempat ni memang famous sebab ada macam-macam jenis masakan; senang cerita selera masakan kampung yang sedap-sedap..ada ayam kampung goreng, udang galah, gulai kawah, daging, ulam dan banyak lagi...memang teruja jugaklah nak try makan dekat situ :) 

Alhamdulillah rezeki, last week, my colleagues and my boss ajak makan dekat Velodrome..:) since this is my first time here, i just follow them...rupa-rupanye ada banyak deretan kedai makan dekat sini..but they said, kedai yang paling sedap adalah kedai yang paling hujung sekali...boleh self service ataupun makan berhidang..since we all ramai, we just chose to have makan berhidang..much easier...we chose to sit bawah pokok..sedap jugak sebab angin sepoi2..hihi...then my boss and my colleague start to order for all of us...i just let them to order sebab i pon x tahu apa yg sedap dekat sini...:)  

Our menu: ayam kampung goreng, kari daging cincang, masak lemak ikan, masak lemak pucuk paku, ulam dan sambal belacan. All of us ordered soursop juice (dalam gelas besar tau..hehe) :) Memang sedap sangat-sangat sampai menjilat jari ok..harga mmg sangat reasonable; six of us, RM14++ each for the food and drink..memang berbaloi..insya-allah akan datang lagi next time..:)

Kedai yang paling hujung :)



Our Menu :)
Ayam Kampung Goreng - RANGUP dan LEMBUT..memang tak cukup satu ketul..hehe

Ikan Bilis Goreng with Kacang - MANIS MANIS PEDAS, fuh sedap

Kari Daging Cincang - NICEEEEE
Picture Credit to:-
http://oneawesomefood.blogspot.com/2012/01/ahassan-ayam-kampung-at-velodrome.html
http://makan2jalan2.blogspot.com/2012/11/ayam-kampungudang-galah-velodrome-cheras.html


Siapa yang berminat, boleh lah berkunjung ke:-

Medan Makan Velodrome, Cheras (Downtown)
Dataran Velodrome, Jalan Yaacob Latif, 
Bandar Tun Razak, Cheras, 56000 Kuala Lumpur

Selamat Mencuba :)

Sunday, 3 March 2013

The 6 People You Need in Your Corner


Buenos Dias to all my blog readers :)

Just wanted to share this one good article that has been shared by my colleague

Have a nice day :)


Nothing incredible is accomplished alone. You need others to help you, and you need to help others. With the right team, you can form a web of connections to make the seemingly impossible practically inevitable.

The Instigator:
http://blogs-images.forbes.com/jessicahagy/files/2012/08/IMAGE0004-300x203.jpg
 Someone who pushes you, who makes you think. Who motivates you to get up and go, and try, and make things happen. You want to keep this person energized, and enthusiastic. This is the voice of inspiration.

The Cheerleader:
http://blogs-images.forbes.com/jessicahagy/files/2012/08/IMAGE0005-300x186.jpg
This person is a huge fan, a strong supporter, and a rabid evangelist for you and your work. Work to make this person rewarded, to keep them engaged. This is the voice of motivation.

The Doubter:
http://blogs-images.forbes.com/jessicahagy/files/2012/08/IMAGE0006-300x225.jpg
This is the devil’s advocate, who asks the hard questions and sees problems before they arise. You need this person’s perspective. They are looking out for you, and want you to be as safe as you are successful. This is the voice of reason.

The Taskmaster:
http://blogs-images.forbes.com/jessicahagy/files/2012/08/IMAGE0001-300x183.jpg
This is the loud and belligerent voice that demands you gets things done. This person is the steward of momentum, making sure deadlines are met and goals are reached. This is the voice of progress.

The Connector:
http://blogs-images.forbes.com/jessicahagy/files/2012/08/IMAGE0002-300x181.jpg
This person can help you find new avenues and new allies. This person breaks through roadblocks into finds ways to make magic happen. You need this person to reach people and places you can’t. This is the voice of cooperation and community.

The Example:
http://blogs-images.forbes.com/jessicahagy/files/2012/08/IMAGE0003-300x209.jpg
This is your mentor, you hero, your North Star. This is the person who you seek to emulate. This is your guiding entity, someone whose presence acts as a constant reminder that you, too, can do amazing things. You want to make this person proud. This is the voice of true authority.

Friday, 1 March 2013

4 MONTHS PROMOTION FOR BB PLUS KOLAGEN and LACTOLITE


Hola family and friends



4 MONTHS promotion for 
BB PLUS and LACTOLITE!!!




Inilah masanye untuk pakat2 dengan kawan2 untuk beli BB PLUS dan LACTOLITE sementara ada promotion!!!

Additional FREE GIFT from me if you purchase 3 box Lactolite and 3 box BB Plus in one single receipt :)


Call/SMS/Whatsapp me

Awien (019-2665590) 
or email me

farahshazwin@gmail.com

alternatively, add me on Facebook and PM me for price & product inquiry

Thursday, 28 February 2013

PROMO: BIOZONE FOOD PURIFIER



**This is a sticky post. Please scroll down for more updated entries. Thank you.**

Assalamualaikum and Morning my lovely readers :)


SPECIAL FEBRUARY PROMOTION AWAITS YOU!!!

BIOZONE FOOD PURIFIER


Fakta menakutkan dari Blog Kasih Aleeya

and 

Watch this video to see the demo!

PROMO 1: Purchase of Biozone Food Purifier and get a
free gift -> Marine Essence Beauty Bar worth RM105


Marine Essence Beauty Bar is specially formulated to nourish, moisturise and rejuvenate skin. It is luxuriously blended and enriched with antioxidants and natural oils to deliver the best benefits for your skin. It pampers your skin instantly and leaves it tenderly soft, amazingly hydrated and unbelievably silky smooth to the touch.

The ingredients/ The Benefits

Garam Buluh
- Sumber kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit.
- Anti-bakteria, anti-alergi, anti-keradangan.

Pheno-SFE TM (Ekstrak The Pu-erh)

- Terkenal dengan antioksidan dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit. (Anti penuaan)

- Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.


Ekstrak Liquorice
- Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
- Mencerahkan pigmentasi kulit.

Minyak Tea Tree
- Anti-bakteria, anti-kulat.

Vitamin E
- Antioksidan, anti-penuaan.
- Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.

Gliserin
- Tidak mengeringkan kulit. Sebaliknya, ia menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit
  Merupakan pelembap kulit yang  terbaik.
Aloe Vera
- Kebolehan untuk menyembuhkan dan merangsang pembaharuan sel-sel kulit pada kulit yang bermasalah.

PROMO 2: Purchase of Biozone Food Purifier + Biozone Car Sterilizer at package price of RM1,600!!! (NORMAL PRICE RM1,900)
Combines oxygen and plasma to produce ozone O3 with its advanced patented non-thermal plasma technology. Eliminates effectively respiratory infection pathogens such as bacteria and virusesDegrades volatile organic compounds (such as formaldehyde, benzene and ammonia), to eliminate tobacco smell and odd odours. Purifies and refreshes air in the car. Ultra-compact and delicate design for convenience and easy useSafe, environmental friendly, simple and no maintenance required.

MAINTENANCE: FREE FOR 2 YEARS
WARRANTY: 1 YEAR


Leave your details via CONTACT ME button
or email me at farahshazwin@gmail.com
or you can call/sms/whatsapp 019-2665590

Contact me now for the best deal in town!!!!!

xoxo
Awien

Thursday, 21 February 2013

HAI-O HERBA MAHARANI



 
Apa itu Beijing Te Zhi Bai Feng?
Adalah berasal daripada formula tradisional Bai Feng Wan pada masa dinasti Ming, ia dihantar dari farmasi diraja ke Beijing Tong Ren Tang untuk dihasilkan sebagai ubat yang khas untuk kegunaan istana maharani. Maharani menggunakan ubat ini untuk mengekalkan keremajaan dan kecantikan, melewatkan penuaan dan menjaga kesihatan. Amalan berterusan akan memanfaatkan kesihatan keseluruhan. Ia juga adalah antara khazanah perubatan dan amalan kesihatan tertua khusus untuk wanita.

Asal-usul nama herba?
Ia dinamakan sempena nama Maharani Te Zhi, yang mana antara Maharani yang mengamalkan herba ini. Maharani Te Zhi memang sangat mementingkan kecantikan dan kesihatan. Pada zaman pemerintahan Dinasti Ming, Maharaja ketika itu dikatakan mempunyai 9999 maharani dan gundik dan Maharani Te Zhi yang paling disayangi Maharaja. Maharani Te Zhi mempunyai kulit yang licin seperti lilin. Maharani juga melahirkan anak lelaki sebagai waris takhta.

Herba ini juga dikenali sebagai HERBA MAHARANI kerana amalan pengambilan herba ini pada zaman dahulu hanya oleh Maharani.
 

Apakah ramuan hebat yang terkandung dalam herba ini?
Kombinasi lebih 20 jenis ubat tradisional yang berharga. Mendapat pengikitrafan HALAL oleh Pertubuhan IFANCA (China Islamic Association, Badan Islam Luar Negara yang diiktiraf oleh JAKIM).


Apa kehebatan Herba Maharani ni?
1. Menyelesaikan masalah haid tidak teratur.
2. Menyelesaikan masalah senggugut, keputihan dan kekuningan.
3. Melegakan sakit pinggang, sakit belakang, sendi dan lutut.
4. Menguatkan otot-otot rahim dan peranakan
5. Melegakan migrain dan angin dalam badan.
6. Merangsang hormon estrogen, progesterone & androgen (hormone seks)
7. Memberi kebahagiaan kepada pasangan.
8. Anti-penuaan dan awet muda.
9. Kecantikan dan kesuburan
10. Menegangkan payudara.
11. Menegang dan memberi keanjalan pada kulit
12. Amalan semasa berpantang.
13. Meningkatkan kadar metabolisma
14. Menambah sel darah
15. Mengimbangi tekanan darah.
16. Menghilangkan kelesuan dan muka pucat.
17. Melancarkan peredaran darah.
 

Mengapa ada tindakbalas?
Kerana berlaku pemulihan dan peningkatan dalam tubuh badan kesan daripada :-
• Cara pemakanan yang tidak seimbang dan fast food.
• Suasana tempat kerja yang tidak banyak pergerakan.
• Kawasan kediaman yang terdedah kepada pencemaran, asap perkilangan dan lain-lain lagi.

Apa yang kita perlukan…BERSABAR…ia hanyalah sementara..Tidak semua wanita yang mengamalkan herba maharani mempunyai tindakbalas yang sama. Ianya bergantung kepada masalah kesihatan dan kelemahan organ seseorang.

Harga ~ RM65.00 / kotak
(1 kotak ada 6 biji bola, 1 bola ada 50 biji)

Cara Pengambilan :
Disyorkan – (1/2 bola)-setiap hari sebelum makan atau sebelum tidur (semasa ketiadaan haid)
Masa terbaik untuk makan Herba Maharani ialah pada waktu pagi sebelum sarapan. Makan mestilah bersama air suam.

 
Cara pengambilan yang WAJIB dipatuh:
Mula ambil selepas hari terakhir peredaran haid dan pengambilan berterusan tetapi berhenti sementara sewaktu kedatangan haid, sambung pada bulan depan dan makan mengikut cara yang sama.


Nota :
Jika anda rasa badan panas (sakit kerongkong, pertumbuhan jerawat) selepas makan, anda boleh guna salah satu cara alternatif yang berikut:
(a) Kurangkan dos kepada 10-15 biji
(b) Minum air garam waktu makan
(d) Minum lebih banyak air


 
Perhatian :
Elakkan makanan yang bersifat ’sejuk’ seperti salad dan watermelon. Begitu juga dengan teh kerana mengandungi kafein semasa mengambil Herba Maharani. Sewaktu makan asid folik atau ubat subur yang lain, anda juga boleh makan Herba Maharani. Akan tetapi, dinasihatkan anda makan makanan kesihatan/ supplemen ini pada selang masa sekurang-kurangnya 4 jam. Contohnya, selepas makan asid folik, anda boleh makan Maharani selepas 4 jam.


To order, contact me at

mobile: 019-2665590
email: farahshazwin@gmail.com