Monday, 30 July 2012

Family trip 21-23 June 2012 :)


Dah lama nak update on this family trip tapi baru hari ni berkesempatan. Alhamdulillah pada bulan Jun yang lepas, Awien dan family (parents plus younger brother) berkesempatan pergi ke Kelantan untuk menghadiri majlis perkahwinan one of my BFF, Nurul Hafiza. We all bertolak ke Kelantan pada hari Khamis, 21 June petang dan bertolak balik ke KL pada hari Sabtu, 23 June tengah hari, both by flight. We decided to take flight sebab agak jauh kalau nak drive plus i pity my parents if travel jauh-jauh by car plus time saving, at least we have more time to spend in Kelantan rather than spending time for the journey.

Alhamdulillah, with the extra income that i earned from my Premium Beautiful business, i was able to fully sponsored the whole trip for all four of us including flight tickets, accommodation, foods and car rental. I'm so happy to be able to do this :) This is one of the ways for me to repay my family for their love and supports towards me, my career and my business. Plus, i did promise my younger brother that i will bring him "jalan-jalan" when he is back for his summer holidays in Malaysia.

I would like to take this opportunity to CONGRATULATE my BFF, Nurul Hafiza on her wedding :) I'm so happy for you babe. You look pretty and gorgeous on your wedding day. Sweet sangat.

Selamat Pengantin Baru from all of us. Semoga berbahagia dan berkekalan sehingga ke akhir hayat :)

Nikah, 21 June 2012, After Isya'





Wedding reception, 22 June 2012


Warwickians 4eva :)
Dayangs :)

with the bride and groom

My BFF, my leader and my mentor in PB business
My parents and Nurul Hafiza's parents
My family with the sweet couple :)


Jalan-jalan di Kelantan

Pasar Siti Khadijah - Shopping time
Sangat beruntung sebab berjumpa semula dengan kawan-kawan yang sama-sama buka booth di PAU2011. Dapatlah harga  special, harga kawan-kawan. Syukur sangat. Lagi syok sebab emak yang belanja..hehe

Minum petang di PCB
Thank you Ee sebab jadi tour guide and belanja all of us

Free and Easy on Sunday, 23 June 2012. Ee bawak kitorang makan Ayam Kampung Madu berempah....sangat lazat..nyumm nyumm...thank you Ee..


By noon, Bye bye Kelantan...See you again next time :)

me in front of our homestay :)

Sweet couple, Mak & Abah @ Pengkalan Chepa Airport :)

Me & Abah
Mak & Adik
Model tahun 70-an..hehehe

 xoxo

LUXURIOUS TRIP NOT TO BE MISSED!!!

Alhamdulillah early June 2012, HAI-O announced that the next destination for our LUXURIOUS TRIP is


LONDON + PARIS!!!!!!!!!!!!!!


AND PEOPLE, IT WILL BE AN 8 DAYS AND 6 NIGHTS TRIP
 (3 DAYS IN LONDON AND 3 DAYS IN PARIS). WOHOOOO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 




Another Europe countries ...:) The best of all, IT'S ALL FREE. Accommodation, flights, foods and EVERY SINGLE THING IS FREE...:) And of course, you'll just have to bring your own SHOPPING MONEY...:) This is why I love this business so much...:) 


The qualifying period for this trip will be from June-Sept 2012, and the trip will be in early next year!!!  So anyone interested to join me with the rest of TEAM FABULOSITY in the flight to London and Paris, book your appointment with me NOW!!!!..Will share with you all the strategies and steps in order to qualify for this fabulous trip :) With the right attitude and great amount of determination, insya-allah you will make it :) There is still plenty of time only if you utilize it correctly. This business is totally DO-ABLE...:) 




Anyway, what's the best things in London?


Big Ben


The Tower Bridge


 Eyes Of London...:) Woohoooooo!!!!!!! Will be riding this with TEAM FABULOSITY and GLG..:)

 Royal Albert Hall...:)


 Wooohooooo!!!! Tak sabar nak naik Double Decker Bus with TEAM FABULOSITY AND GLG...:)



Shopping time in HARRODS :)


And, what's the best thing in Paris?




EIFFEL TOWER!!!!!!!!!!!!! Besh nyer dapat bergambar and menjejakkan kaki kat sinie...:)


LOUIS VUITTON IN PARIS. PARIS ADALAH KAMPUNG LOUIS VUITTON, so can you imagine the price? Ohhhhh la, laaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


So they said the best macaroons are in Paris. Can't wait to go there and have taste of myself...:)


DISNEYLAND PARIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Contact me at: 019-2665590 (Awien) / farahshazwin@gmail.com

PARIS + LONDON, HERE WE COME!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Ovarian Cancer Internet Walk


Hi, Please pass this on to all your friends.
Ovarian Cancer Internet Walk




 

Please do not interrupt her trip.
She is walking for Ovarian Cancer. Please pass her on so that she can reach her destination.

Ovarian Cancer Whispers - so listen carefully ... ...

Watch for Pelvic or abdominal pain or discomfort;
vague but persistent gastrointestinal upsets such as gas, nausea, and indigestion
frequency and/or urgency of urination in the absence of an infection; unexplained weight gain or weight loss pelvic and/or abdominal swelling, bloating and/or feeling of fullness; ongoing unusual fatigue; unexplained changes in bowel habits.

If symptoms persist for more than 2 weeks, ask your doctor for a combination pelvic/rectal exam,CA-125 blood test, and trans-vaginal ultrasound.

A pap test WILL NOT detect ovarian cancer.

She must reach every woman with this message about Ovarian Cancer.

She's walking around the world --- via e-mail!!
Pass it on so she can reach every woman in the world!

Please hit your forward button, so this woman stays animated.

PLEASE FORWARD THIS AND KEEP EDUCATING THE WOMEN IN YOUR LIFE!!

Friday, 27 July 2012

Jika Dahulu Ramadhan Aku Sia-Siakan..


 Bismillahirrohmanirrohim

Marhaban Ya Ramadhan! Terasa indah pada hari ini mampuku berdiri, menghadiahkan seribu kali kesyukuran, di bulan Syaa'ban yang mulia. Ini bermakna aku semakin menghampiri Ramadhan Al Mubarak yang ku tunggu-tunggu demi cintaku pada yang Esa. Ya, masih tinggal cuma beberapa hari lagi sebelum Ramadhan tiba. Namun, tatkala teringat bahawa ajal datang umpama kilat memanah bumi, malah lebih laju dan tepat detiknya, aku menjadi sayu.
Bagaimana andainya Ramadhan kali ini tidak dapat ku temui? Mungkinkah nyawaku ditarik sebelum sempatnya Ramadhan kembali? Segala persoalan ku tahu tidak akan terjawab namun, aku kembali memohon kepada Dia, Allah S.W.T, panjangkanlah usia hambamu ini, dan berikanlah kesempatan memenuhi Ramadhan-Mu lagi. Kerana Ramadhan dahulu aku telah mengecewakan Mu, Ya Allah. Kerana Ramadhan dahulu aku telah banyak mensia-siakan Ramadhan dengan kealpaan dan kemungkaran.

Ramadhan, bulan penuh keberkatan. Mengapa ia dikatakan begini? Sudah tentu semua telah maklum bahawa Ramadhan merupakan satu-satunya bulan yang kita diuji dengan pelbagai corak ujian untuk mengukur kesabaran demi memperoleh seribu kebaikkan daripadanya. Masya-Allah!
Jika ada antara yang bukan Islam bertanyaku, 'Tidak lapar kah kamu semua berpuasa selama 30 hari? Kalau aku di tempat engkau, sudah tentu aku tidak dapat memenuhi tuntutan puasa tersebut'.
Maka aku selalu nyatakan pada mereka bahawa, 'aku berpuasa bukanlah bermakna aku sedang kebuluran. Sedangkan di setiap pelusuk dunia masih ramai yang tidak menemui makanan dan minuman. Adakalanya berhari-hari mereka kelaparan namun mereka tetap cuba untuk hidup sehingga sisa-sisa nafas yang terakhir. Aku berpuasa demi mengingati Allah dan ciptaan Allah yang ditakdirkan kekurangan serba-serbi dalam kehidupan, di malam hari aku beribadah memuji Allah kerana aku bersyukur, ditakdirkan hidup dalam golongan manusia yang sederhana. Masih mampu meraih nasi dan lauk pauk. Masih mampu meneguk air berwarna warni lengkap berais. Tapi mereka? Ada yang sekadar meneguk air lumpur. Ada yang menangis, meneguk air longkang. Mengapa tidak kita yang serba cukup ini masih tidak bersyukur?'

Aku teringat mengenai kisah sahabat Nabi yang dikasihi mengharungi bulan Ramadhan:
Amirul Mukminin Ali bin Abi Talib, apabila masuk bulan Ramadhan, dan ketika malam telah melabuhkan tirainya, beliau mengadap mihrabnya (tempat ibadat) sambil memegang janggutnya lalu ia mengangis sambil berkata: Wahai dunia! Samada kamu menghadap kepada ku atau berpaling dariku, aku telah ceraikan kamu dengan talak tiga, dan tidak mungkin lagi aku kembali kepadamu. Sesungguhnya umur kamu pendek, urusun kamu (menipu daya manusia) sangat hina dan tipu daya sangat besar. Ohh! Alangkah sedikitnya bekalan (ku), sedangkan perjalanan sangat jauh dan jalan pula sukar!

Masya-Allah, Saidina Ali sahabat Baginda S.A.W yang dijamin syurga pun merasakan dirinya mempunyai bekalan amalan yang sedikit, inikan lagi kita yang nyata-nyata sering melakukan dosa besar dan kecil kepada Allah S.W.T? Sekali lagi hati ini bertukar sayu dan hiba. Aku mungkin bijak menyatakan kepada mereka tentang fadhilat berpuasa di bulan Ramadhan, tetapi aku sendiri masih banyak melakukan dosa yang sedar dan tidak di bulan Ramadhan dan bulan-bulan lain selain Ramadhan. Sedangkan aku tahu aku tidak semulia Saidina Ali. Ampunkanlah dosaku Ya Allah!
Allah menciptakan manusia dengan tujuan, iaitu untuk menguji samada kita baik atau sebaliknya.

Firman Allah Ta'ala yang bermaksud:
"Dia lah Yang telah mentakdirkan adanya mati dan hidup (kamu) – untuk menguji dan menzahirkan keadaan kamu: siapakah di antara kamu Yang lebih baik amalnya; dan ia Maha Kuasa (membalas amal kamu), lagi Maha Pengampun, (bagi orang-orang Yang bertaubat)." [Al-Mulk : 2]
Setiap permulaan pasti ada pengakhiran bukan? Pengakhiran ujian itulah yang dinamakan Mati/Maut.

Firman Allah ta'ala yang bermaksud:
"Tiap-tiap yang bernyawa akan merasai mati, dan bahawasanya pada hari kiamat sahajalah akan disempurnakan balasan kamu. ketika itu sesiapa Yang dijauhkan dari neraka dan dimasukkan ke syurga maka Sesungguhnya ia telah berjaya. dan (ingatlah bahawa) kehidupan di dunia ini (meliputi Segala kemewahannya dan pangkat kebesarannya) tidak lain hanyalah kesenangan bagi orang-orang Yang terpedaya." [Ali-Imran:185]
Ramadhan adalah bulan penuh dengan kebaikan, keberkatan dan rahmat Allah yang Allah sediakan untuk hamba-hamba-Nya. Ia ibarat seperti pasar-pasar perniagaan yang kesemua barang-barangnya yang di jual adalah yang terbaik dan dijamin kekal selama-lamanya. Inilah perniagaan yang sangat menguntungkan.

Firman Allah ta'ala lagi mengenai kehidupan yang bermaksud:
"Wahai orang-orang Yang beriman! mahukah Aku tunjukkan sesuatu perniagaan Yang boleh menyelamatkan kamu dari azab seksa Yang tidak terperi sakitnya? Iaitu, kamu beriman kepada Allah dan RasulNya, serta kamu berjuang membela dan menegakkan agama Allah dengan harta benda dan diri kamu; Yang demikian itulah Yang lebih baik bagi kamu, jika kamu hendak mengetahui (hakikat Yang sebenarnya)." [Al-Saf : 10-11]
**

Oleh kerana aku merupakan manusia yang sering terlalai dan membuat dosa, maka Ramadhan ini lah sebenarnya merupakan waktu untuk aku menghapuskan dosa-dosaku agar aku dikembalikan kepada-Nya tanpa noda-noda dosa.
1)Sabda Rasulullah SAW:
"Barangsiapa yang berpuasa di bulan Ramadhan kerana keimanan (kepada Allah) dan mengharapkan ganjaran pahala, maka di ampunkan dosa-dosa yang lepas dan akan datang." [HR Al-Bukhari]
2)Sabda Rasulullah SAW lagi:
"Solat lima waktu, Jumaat ke Jumaat yang lain dan puasa Ramadan ke Ramadan yang lain, semuanya adalah penghapus dosa-dosa di antara kedua-duanya selagi mana ia menjauhi dosa-dosa besar." [HR Muslim]
Insya-Allah dengan kehadiran Ramadhan kali ini aku akan berusaha merebut peluang ini untuk berpuasa dengan penuh keimanan kepada-Mu, bukan sahaja menahan diri daripada lapar dan dahaga malah turut menahan diri daripada godaan syaitan dan hawa nafsu.
3)Sabda rasulullah SAW tentang kebaikan Ramadhan lagi:
"Semua amalan anak Adam akan di ganda pahalanya, setiap amalan baik sama dengan sepuluh kebaikan dan diganda lagi sehingga tujuh ratus melainkan puasa. Maka firman Allah ta'ala: Maka sesungguhnya ia adalah untuk-Ku dan Aku sendiri akan membalasnya, ia meninggalkan syahwatnya dan makan demi kerana-Ku." [HR Muslim]
Lantas aku teringat kisah Rasulullah S.A.W bahawa Baginda pernah bercerita kepada sahabat-sahabat Baginda, mengenai perihal syurga Rayyan, iaitu syurga yang dikhaskan untuk orang-orang yang ikhlas berpuasa,
4)Sabda Rasulullah SAW mengenai Syurga Rayyan:
"Sesungguhnya di syurga ada satu pintu di namakan Ar-Rayyan, akan masuk melalui pintu ini pada hari qiamat mereka yang berpuasa , tidak akan masuk melaluinya selain daripada mereka. Di katakan: Di manakah orang-orang yang berpuasa? Lalu mereka yang berpuasa memasukinya, setelah mereka masuk pintu ini pun ditutup dan tidak akan masuk lagi seorang pun selepas itu." [HR Al-Bukhari]
Baginda S.A.W juga pernah menyatakan bahawa bukan sahaja pintu syurga Rayyan yang akan dibuka malah semua pintu-pintu syurga akan memperlihatkan isinya( terbuka) dan pintu-pintu neraka akan tertutup selama sebulan.
5)Sabda Rasulullah SAW:
"Apabila masuk Ramadhan, pintu-pintu syurga akan di buka, di tutup pintu-pintu neraka dan syaitan-syaitan di gari." [HR Al-Bukhari]
Apabila membaca hadis ini, aku sering berasa lega. Alhamdulillah, tiada syaitan yang akan menganggu ibadahku ketika bulan Ramadhan, sudah pasti ibadah ku akan menjadi tip-top dan sempurna! Tetapi aku sering lupa bahawa hawa nafsu itu masih ada dalam diri. Aku berazam, Ramadhan kali ini aku akan tundukkan hawa nafsuku agar ia patuh menunaikan arahan dan perintah Allah S.W.T.
Di akhir Ramadhan, Allah kurniakan pula satu malam yang tiada tandingannya dengan malam-malam yang lain. Benar bahawa Allah itu Maha Penyayang dan Pengampun. Seboleh-bolehnya Dia menciptakan hari dan bulan untuk manusia-manusia bertaubat dan mensucikan diri daripada dosa. Jika Allah itu zalim, sudah tentu Dia tidak akan menciptakan penghulu keindahan Ramadhan ini yakni malam lailatul qadar dipengakhir Ramadhan! Pepatah inggeris mengatakan, Save The Best for The Last.
Sesungguhnya Kami telah menurunkan (Al-Quran) ini pada malam Lailatul-Qadar, dan apa jalannya Engkau dapat mengetahui apa Dia kebesaran malam Lailatul-Qadar itu? Malam Lailatul-Qadar lebih baik daripada seribu bulan." [Al-Qadr : 1-3]
6)Rasulullah juga turut bersabda mengenai keistimewaan Lailatul Qadar:
"Telah datang kepada kamu bulan Ramadhan yang penuh keberkatan, Allah telah fardukan ke atas kamu puasa ramadhan, di buka padanya pintu-pintu langit (pintu syurga) dan di tutup pintu-pintu neraka Jahim, di ikat syaitan-syaitan yang paling jahat, bagi Allah satu malam yang lebih baik dari seribu bulan. Barangsiapa yang di haramkan dari kebaikannya, maka ia di haramkan dari segala kebaikan." [Hadith sohih-Riwayat al-Nasa'i]
Sesungguhnya begitu mulia Ramadhan Al-Mubarak. Begitu besar dan banyak kebaikannya. Malah tidak terhitung jumlah dosa-dosa yang terhapus kerananya! Ya Allah Ya Rabbi, jauhkanlah aku daripada kelalaian menyambut bulan-Mu Ramadhan. Tingkatkanlah usaha ku ke arah mencapai rahmah-Mu. Amin

Source: Tazkirah - 7 Ramadhan,CFA Club-

Thursday, 26 July 2012

Green Leaders Academy - by CDM Hanis Haizi


I'm so inspired by her and of course my direct CDM Salha - semua bermula dari ZERO, but look at what they have now!

Alhamdulillah, myself pun dah merasa a fraction of what they have - TRUST ME, EVERYONE CAN!
insyaAllah bermula dari bawah,dari pangkat Sales Manager and dah pun qualify trip melancong ke Vietnam dan Guangzhou, plus coming soon - London and Paris!

So, if I can, YOU CAN! IF NOT YOU THEN WHO? IF NOT NOW THEN WHEN?

let's join GLAM!

It represents our newly set -up GREEN LEADERS ACADEMY - of which CDM Hanis and her hubby CDM Raz has founded :)

now read on this interesting journey by CDM Hanis - you just need to BELIEVE and give yourself a CHANCE!

Be in the right group and environment, insyaAllah that's the recipe to succeed!

______________________________________________________________

It was just started with a DREAM. The DREAM Turned into REALITY!! Because WE MAKE IT HAPPEN! 

Alhamdullilah berkat usaha berterusan dan consistent tuntut ilmu daripada leaders hasilnya terciptalah GLG Team hari ini.

After 2 years Hanis berkecimpung dalam business Premium Beautiful, maka tertubuhlah Green Leaders Group, ketika itu pencapaian Green Leader Group pertama kali dalam sejarah bawa 2 bas ke Hong Kong pada June 2011.

Click this entry


Dalam banyak-banyak CDM di Malaysia, our team is the YOUNGEST TEAM but yet the FASTEST TEAM untuk bawa BUS melancong.

Tak cukup pencapaian itu, seterusnya semasa pergi ke Holland we are the ONLY team yang bawa BUS!! Congratzz to ALL Green Leaders Group to be apart of this success!!

Seterusnya pergi ke Vietnam hampir Satu Flight!! Lebih kurang 3 bus! Seronok tak terkata. Dan baru- baru ni balik dari Guangzhou, kami bawak lebih dari 1 flight. Dan total number of bus is 5!!



The bigger the BETTER!

2 flights!!!

Green Leaders Group lead by young generation, all ideas are fresh and unique! We like to step forward and move fast! 

We are the NO. 1 ONLINE PIONEER, coz back in 2009 masa tu Premium Beautiful tidak dikenali lagi. And starting from me, the founder of Premium Beautiful *Top Agent and Green Leaders Group maka terciptalah Revolusi Premium Beautiful Online! 

Dan yang dapat tempias ialah rakan-rakan kongsi!! :) To all my GLG Team we have special topic on social media marketing, how important internet in our life. Kalau kita tak step forward kita akan ketinggalan. And the best part, everybody the "workable method", including other group too! :)

The best part if you GOOGLE Premium Beautiful, boleh kata 98% adalah from Green Leaders Group!! 



Common keyword! My name also dah jadi Keyword for Premium Beautiful... kata legend kan? :P



Now Green Leaders has their own Academy, specially for team members, hands on training on Motivational talk, Technical part on Premium Beautiful corset, Setting Efficient, and Goal Setting.

And Social media marketing also part of the knowledge that we share. Especially on blogging and Facebook. Most of our team members banyak back ground IT, maka mereka juga contribute kepada semua ilmu-ilmu ini. 


masa ni buat POWER UP session

Gerak Gempur mengikut Zon jugak dilakukan untuk rakan-rakan kongsi yang luar dari KL untuk serap aura leader!  Thank you to all CDMs from GLG group yang sama-sama menjayakan program GLG Gerak Gempur Seminar!

Zon Selatan

Zon Pantai Timur

Be apart of our TEAM today!! 

Be in the Right Group! 

Choose GLAM!!

We will guide you to Succeed! 


xoxo

AWIEN

019-2665590



Wednesday, 25 July 2012

Ramadhan Al-Mubarak by Premium Beautiful Top Agents

Wishing all of my Muslim brothers and sisters a Blessed Ramadhan. May this Ramadhan be a better one than the previous.


Thursday, 19 July 2012

PREMIUM BEAUTIFUL SHORT BRASSIERE: JULY 2012 PROMOTION





With every purchase of 1 PREMIUM BEAUTIFUL SHORT BRASSIERE, you will get:


 

1) Free PREMIUM BEAUTIFUL NATURAL WASH worth of RM45
and
2) FREE 1 HARRODS TOTE BAG (Small)worth of RM100

Window Dressing
 
Classic Harrods Shopper
Vintage Tins Shopper

 *Credit picture to Google :) 

YOUR HARRODS TOTE BAG will depend on the design that I have at that time of your purchase ...:)

Interested to get one for yourself or your wife or your family?
 Just email me @ farahshazwin@gmail.com /
sms /call me @ 019-2665590 for
FREE CONSULTATION
FREE FITTINGS
FREE GIFTS (WHILE STOCK LAST)
 "wear it..feel it...like it"