Posts

Showing posts from August, 2012

512 RAYA GATHERING @ AL-RAWSHA

Image
Despite of the fact that i was swamped with work on my very first day back at work after long Hari Raya holidays, i still managed  to join 512 Raya Gathering yesterday night. Alhamdulillah syukur :) 
Thank you to Faisal aka Cipong (our beloved Class President) and Pokku for initiating this gathering. Unlike previous years which normally we had our class gathering in the month of Ramadhan, this year we had it in the month of Syawal. It doesn't matter to me in which month the gathering was organised as long as there is a gathering :) 
Initially we planned to go to Tajine Restaurant @ Jalan Tun Razak i.e. belakang Technip tapi rupa- rupanya dah dirobohkan. Yang ada cuma construction.. hahaha...it was so funny because punyalah beriya-iya plan and vote for dinner @ Tajine but none of us knew about the closure of the restaurant....nasib baik Khairil and Pokku sampai dulu, so that they were able to inform the rest of us about the closure and quickly suggested few other venues.
In the end, w…

HARI RAYA PERTAMA 2012 :)

Image
Alhamdulillah setelah sebulan umat Islam di seluruh dunia berpuasa di bulan Ramadhan, kini tibalah masanya untuk kita semua meraikan kedatangan Syawal. Dengan permergian Ramadhan pada kali ini diharapkan memberi satu kekuatan dan latihan untuk terus istiqamah dalam melakukan amalan-amalan. 
So kawan-kawan, sambutlah Aidilfitri dengan kegembiraan yang berpada-pada, janganlah sampai menjadikan syawal sebagai hari balas dendam atas segala apa yang kita tahan sepanjang bulan Ramadhan. Reminder for myself juga.
Awien bersyukur sangat diberikan kesempatan untuk menghabiskan Ramadhan pada tahun ini dan seterusnya menyambut Syawal bersama keluarga. Hati ini sayu apabila mengenangkan abang sulung tidak dapat beraya bersama atas urusan kerja di offshore. Kesedihan makin terasa apabila mengenangkan adik bongsu akan pulang ke USA pada hari raya ketiga. Walau apapun, Awien tetap bersyukur.
Awien berdoa semoga kita semua di beri kesempatan lagi untuk berjumpa dengan Ramadhan seterusnye. Amin Ya Rabbal…

SALAM AIDILFITRI 2012

Image

IFTAR WITH BESTIES

Image
Alhamdulillah last Thursday, Awien dapat berbuka puasa with my besties :) I'm so blessed and grateful. We managed to keep our friendship until today and i pray that this friendship will last forever. Insya-allah.

Venue     : Apartment Melur, Sentul Organiser: Sya Menu      : Ayam Golek 5 Bintang, Bangsar,                 Tom Yam, Sayur Kangkung, Telur dadar, Sambal ikan bilis, sambal daging                 Dessert: Badak Berendam, Kuih Kaswi, Muffin (from cold storage), Air Mangga
YUMMMMMMYYYYYYYYYY ('',) SLURRRRPPPPP!!!


BURPPPPPPPPPP :) Memang kekenyangan la semua orang. Next year hopefully we can berbuka puasa together-gether again

FOREVER FRIENDS

IFTAR@WONG SOLO, KG BARU

Image
Alhamdulillah semalam Awien dan kawan-kawan office berbuka puasa di Restoran Ayam Bakar Wong Solo Sdn Bhd. No.57, Jalan Raja Alang, Kampung Baru, 50300 Kuala Lumpur. (near Masjid Kg. Baru).  Sebelum ni pernah makan kat Ayam Penyet Ria & Ayam Penyet AP je. First time try Ayam Penyet Wong Solo ni which Awien pun tak pernah tau ada kat Kampung Baru...bila compare balik, Wong Solo TERBAIK!!!


Thanks to my friends, Vee and Nana for the recommendation. Memang sedap dan lazat :) Harga pun berpatutan dan menu banyak pilihan. Tempat pun selesa dan dekat dengan masjid. Easy to park your car jugak sebab ada available carpark nearby (one of it memang next to the restoran, RM3 per entry). Cume jalan sesak sikit semalam sebab ada bazar ramadhan along the road. Bak kata my friend, Cuan, drive through bazaar..hehe..boleh beli from the car je ('',)




Menunye sangat lengkap. Ada waktu operasi and cawangannye sekali. Semalam, we decided to order set number 4 untuk sepuluh orang since there were …