Thursday, 28 February 2013

PROMO: BIOZONE FOOD PURIFIER



**This is a sticky post. Please scroll down for more updated entries. Thank you.**

Assalamualaikum and Morning my lovely readers :)


SPECIAL FEBRUARY PROMOTION AWAITS YOU!!!

BIOZONE FOOD PURIFIER


Fakta menakutkan dari Blog Kasih Aleeya

and 

Watch this video to see the demo!

PROMO 1: Purchase of Biozone Food Purifier and get a
free gift -> Marine Essence Beauty Bar worth RM105


Marine Essence Beauty Bar is specially formulated to nourish, moisturise and rejuvenate skin. It is luxuriously blended and enriched with antioxidants and natural oils to deliver the best benefits for your skin. It pampers your skin instantly and leaves it tenderly soft, amazingly hydrated and unbelievably silky smooth to the touch.

The ingredients/ The Benefits

Garam Buluh
- Sumber kaya dengan mineral dan antioksidan untuk kulit.
- Anti-bakteria, anti-alergi, anti-keradangan.

Pheno-SFE TM (Ekstrak The Pu-erh)

- Terkenal dengan antioksidan dan sifat-sifat pemulihan untuk menghapuskan radikal bebas yang berbahaya daripada merosakkan sel-sel kulit. (Anti penuaan)

- Memperbaiki dan memperbaharui sel-sel kulit dengan menjaganya agar tetap sihat dan muda untuk masa yang lebih lama.


Ekstrak Liquorice
- Mengurangkan perubahan warna kulit dan bintik-bintik hitam.
- Mencerahkan pigmentasi kulit.

Minyak Tea Tree
- Anti-bakteria, anti-kulat.

Vitamin E
- Antioksidan, anti-penuaan.
- Menyembuhkan kulit yang bermasalah dan rosak dengan berkesan.

Gliserin
- Tidak mengeringkan kulit. Sebaliknya, ia menarik kelembapan daripada udara ke dalam kulit
  Merupakan pelembap kulit yang  terbaik.
Aloe Vera
- Kebolehan untuk menyembuhkan dan merangsang pembaharuan sel-sel kulit pada kulit yang bermasalah.

PROMO 2: Purchase of Biozone Food Purifier + Biozone Car Sterilizer at package price of RM1,600!!! (NORMAL PRICE RM1,900)
Combines oxygen and plasma to produce ozone O3 with its advanced patented non-thermal plasma technology. Eliminates effectively respiratory infection pathogens such as bacteria and virusesDegrades volatile organic compounds (such as formaldehyde, benzene and ammonia), to eliminate tobacco smell and odd odours. Purifies and refreshes air in the car. Ultra-compact and delicate design for convenience and easy useSafe, environmental friendly, simple and no maintenance required.

MAINTENANCE: FREE FOR 2 YEARS
WARRANTY: 1 YEAR


Leave your details via CONTACT ME button
or email me at farahshazwin@gmail.com
or you can call/sms/whatsapp 019-2665590

Contact me now for the best deal in town!!!!!

xoxo
Awien

Thursday, 21 February 2013

HAI-O HERBA MAHARANI



 
Apa itu Beijing Te Zhi Bai Feng?
Adalah berasal daripada formula tradisional Bai Feng Wan pada masa dinasti Ming, ia dihantar dari farmasi diraja ke Beijing Tong Ren Tang untuk dihasilkan sebagai ubat yang khas untuk kegunaan istana maharani. Maharani menggunakan ubat ini untuk mengekalkan keremajaan dan kecantikan, melewatkan penuaan dan menjaga kesihatan. Amalan berterusan akan memanfaatkan kesihatan keseluruhan. Ia juga adalah antara khazanah perubatan dan amalan kesihatan tertua khusus untuk wanita.

Asal-usul nama herba?
Ia dinamakan sempena nama Maharani Te Zhi, yang mana antara Maharani yang mengamalkan herba ini. Maharani Te Zhi memang sangat mementingkan kecantikan dan kesihatan. Pada zaman pemerintahan Dinasti Ming, Maharaja ketika itu dikatakan mempunyai 9999 maharani dan gundik dan Maharani Te Zhi yang paling disayangi Maharaja. Maharani Te Zhi mempunyai kulit yang licin seperti lilin. Maharani juga melahirkan anak lelaki sebagai waris takhta.

Herba ini juga dikenali sebagai HERBA MAHARANI kerana amalan pengambilan herba ini pada zaman dahulu hanya oleh Maharani.
 

Apakah ramuan hebat yang terkandung dalam herba ini?
Kombinasi lebih 20 jenis ubat tradisional yang berharga. Mendapat pengikitrafan HALAL oleh Pertubuhan IFANCA (China Islamic Association, Badan Islam Luar Negara yang diiktiraf oleh JAKIM).


Apa kehebatan Herba Maharani ni?
1. Menyelesaikan masalah haid tidak teratur.
2. Menyelesaikan masalah senggugut, keputihan dan kekuningan.
3. Melegakan sakit pinggang, sakit belakang, sendi dan lutut.
4. Menguatkan otot-otot rahim dan peranakan
5. Melegakan migrain dan angin dalam badan.
6. Merangsang hormon estrogen, progesterone & androgen (hormone seks)
7. Memberi kebahagiaan kepada pasangan.
8. Anti-penuaan dan awet muda.
9. Kecantikan dan kesuburan
10. Menegangkan payudara.
11. Menegang dan memberi keanjalan pada kulit
12. Amalan semasa berpantang.
13. Meningkatkan kadar metabolisma
14. Menambah sel darah
15. Mengimbangi tekanan darah.
16. Menghilangkan kelesuan dan muka pucat.
17. Melancarkan peredaran darah.
 

Mengapa ada tindakbalas?
Kerana berlaku pemulihan dan peningkatan dalam tubuh badan kesan daripada :-
• Cara pemakanan yang tidak seimbang dan fast food.
• Suasana tempat kerja yang tidak banyak pergerakan.
• Kawasan kediaman yang terdedah kepada pencemaran, asap perkilangan dan lain-lain lagi.

Apa yang kita perlukan…BERSABAR…ia hanyalah sementara..Tidak semua wanita yang mengamalkan herba maharani mempunyai tindakbalas yang sama. Ianya bergantung kepada masalah kesihatan dan kelemahan organ seseorang.

Harga ~ RM65.00 / kotak
(1 kotak ada 6 biji bola, 1 bola ada 50 biji)

Cara Pengambilan :
Disyorkan – (1/2 bola)-setiap hari sebelum makan atau sebelum tidur (semasa ketiadaan haid)
Masa terbaik untuk makan Herba Maharani ialah pada waktu pagi sebelum sarapan. Makan mestilah bersama air suam.

 
Cara pengambilan yang WAJIB dipatuh:
Mula ambil selepas hari terakhir peredaran haid dan pengambilan berterusan tetapi berhenti sementara sewaktu kedatangan haid, sambung pada bulan depan dan makan mengikut cara yang sama.


Nota :
Jika anda rasa badan panas (sakit kerongkong, pertumbuhan jerawat) selepas makan, anda boleh guna salah satu cara alternatif yang berikut:
(a) Kurangkan dos kepada 10-15 biji
(b) Minum air garam waktu makan
(d) Minum lebih banyak air


 
Perhatian :
Elakkan makanan yang bersifat ’sejuk’ seperti salad dan watermelon. Begitu juga dengan teh kerana mengandungi kafein semasa mengambil Herba Maharani. Sewaktu makan asid folik atau ubat subur yang lain, anda juga boleh makan Herba Maharani. Akan tetapi, dinasihatkan anda makan makanan kesihatan/ supplemen ini pada selang masa sekurang-kurangnya 4 jam. Contohnya, selepas makan asid folik, anda boleh makan Maharani selepas 4 jam.


To order, contact me at

mobile: 019-2665590
email: farahshazwin@gmail.com

Sunday, 17 February 2013

SOHONISTA 16 FEB 2013: THE MILLIONAIRES PROJECT



Alhamdulillah bazaar dan business workshop SOHONISTA yang dirasmikan oleh Yg Bhg Dato Seri Sharizat semalam di The Square, Publika berjalan dengan lancar. A great sharing from Yg Bhg Dato as well as from all the invited speakers. Memang bertuah sangat sebab begitu banyak information dan tunjuk ajar being shared by all the successful people. 


Yg Bhg Dato Seri in her speech said that wanita sekarang harus ada duit poket sediri walaupun suri rumah tangga. On top of that, syukur Alhamdulillah, even Yg Bhg Dato Seri pun dah nampak kekuatan our group, and she even gives her support towards our group...:) Insya Allah, TLC is planning untuk melahirkan lagi bakal2 jutawan for the next 3, 5 and even for the next 10 years...:) Thank you, Allah, for this special opportunity...❤❤


Our beloved mentor, CDM Kak Salha Zain pula telah dinobatkan sebagai ICON SOHONISTA, untuk dijadikan contoh kepada wanita-wanita di luar sanaCongratulations Kak Salha!!! I'm sooooo proud of you :) So glad and grateful to be part of Top Leaders Circle

Not only being awarded as icon but Kak Salha also has been invited as one of the speakers for SOHONISTA business workshop. A really good sharing from her on how to become a successful SOHONISTA...❤❤


My mentor in action :)

All in all, i had so much fun during this event. I gained more knowledge while at the same i met new friends. The best part is that i am surrounded by successful and very very very positive people. Although we may not be in the same businesses, but they actually care to give advice and support. I'm so glad and grateful to be there. Yes i am tired but i'm happy and satisfied.Also i'm glad to be part of something big as Top Leaders Circle. We are young omnipreneurs, running our business through social medias as our platforms :) 

And guess what, one whole day pakai 1 full set of PremiumBeautiful corset, and langsung tak rasa rimas. In fact, sangat2 selesa and even berpeluh pun, badan tak berbau and langsung takder rasa gatal2 di badan. I ❤ Premium Beautiful so much...❤❤❤

Here are some kodak moments from yesterday's event. ENJOY K

Booth set up


 TEAM FABULOSITY




Top Leaders Circle (TLC)



Other Booths

Srikandi Love by Aida Mohd (ex-STFians)
(http://www.facebook.com/SrikandiLoveOnline)
Products: Telekung Lycra, Shawl, Clothing and Books

Me and Aida :)
Ex-STFians: Kak Tika and Aida

Jiju's Cakes to Share by Juliana Abdul Rashid
(http://www.facebook.com/JijusCakesToShare?fref=ts)
Specialty: Cakes, Desserts, Pastries

Me and Juliana :)
I seriously love the brownies and chocolate cakes :) 
My dad and i habiskan the brownies together semalam while watching TV..sedap sangat-sangat..i should have bought more la..kesian my mom tak dapat rasa..hehe


Butik ID Perempuan Sdn Bhd by Zaiton Alias
(www.idperempuan.com)



RIFJANE by Changkir Baldu Resources
(http://www.facebook.com/RifjaneSweethouse?fref=ts)
Products & Service: Wedding & Event Planner, Gifts and Hampers, Malaysian Taste and Beauty Products and Supplement



I bought kerepek kentang with ikan bilis dan kacang. Baru sempat rasa pagi tadi while eating Nasi Lemak. Rasa pedas- manis gitu. 


LAWALAWALAH by Wan Riza
(http://www.lawalawa.my/)




FELINNA BEAUTY


xoxo

Call /sms/ whatsapp me at 019-2665590
or email me at farahshazwin@gmail.com if you want to be part of TLC as well as be part of The Millionaires Projects :)

TESTIMONIAL: GARAM BULUH (Part 1)

Today i would like to share with all of you few testimonials on Garam Buluh.

Testimoni Garam Buluh 1
Testimoni Garam Buluh 2
Testimoni Garam Buluh 3
Testimoni Garam Buluh 4
Testimoni Garam Buluh 5
Testimoni Garam Buluh 6

http://www.ismalina.com/2012/11/what-works-for-my-cholestrol-garam-buluh.html
Amazing kan??? Morale of the Story: GARAM BULUH dah membantu ramai pesakit Darah Tinggi (High Blood Pressure), Kencing Manis (Diabetic), Asid Urik tinggi dan juga cholestrol :)
HOW TO BUY GARAM BULUH?
Garam Buluh (Bamboo Salt) is available in 3 products:
1. Garam Buluh Premier Drink: Retail Price RM128 (40 sachets)
2. Garam Buluh Premier Cooking Salt Powder: Retail Price RM53 (20g per bottle)
3. Mineral Coffee (Special Mix Coffee with Garam Buluh): Retail Price RM26.50 (20 sticks)

TESTIMONIAL: GARAM BULUH (Part 2 - Myself)

Today i would like to share my very own testimonial on Garam Buluh :)

Since last week, i had athlete's foot :( Have you heard it before??? 


Yes or No


What is athlete's foot?

Athlete's foot is a very common skin condition that affects the sole of the foot and the skin between the toes. It is usually a scaly, red, itchy eruption and occasionally may be weepy and oozing. It affects the feet of athletes and nonathletes alike. Although it is frequently caused by a fungal infection, other causes may be indistinguishable without proper testing.
Credit to http://www.medicinenet.com/athletes_foot/article.htm
In simple words, it is an infection in between my toes .Memang merana sangat-sangat sebab infection area tu teramatlah gatal :( Abah cakap jangan garu sebab nanti lebih bertambah teruk kalau bacteria tu merebak. So hari-hari memang menahan je lah gatal tu. Geli pon ada jugak walaupun kaki sendiri. Haha. Abah ada pesan jugak supaya make sure kaki kering sepanjang masa dan sentiasa apply Agnesia Antiseptic dusting Powder. Somehow it doesnt work for me.
So last Friday night, i seriously cant stand the itchiness anymore. So i took Garam Buluh premier drink, i pour 1/4 of the sachet ke dalam baldi berisi 1/4 air. Then i rendamkan kaki yang ada infection tu ke dalam baldi tersebut. Mula-mula ada rasa pedih sedikit, tapi lama2 ok. 

Here is the comparison before and after rendam dalam air Garam Buluh for 10-15 minutes for 2 days :)

BEFORE

15 Feb 2013
Merah dan gatal


AFTER

16 FEB 2013
Semakin surut

Amazing kan???



HOW TO BUY GARAM BULUH?
Garam Buluh (Bamboo Salt) is available in 3 products:
1. Garam Buluh Premier Drink: Retail Price RM128 (40 sachets)
2. Garam Buluh Premier Cooking Salt Powder: Retail Price RM53 (20g per bottle)
3. Mineral Coffee (Special Mix Coffee with Garam Buluh): Retail Price RM26.50 (20 sticks)

Contact me at 019-26655590 to order :)

Saturday, 16 February 2013

TESTIMONIAL: LA PRAISE VITALIFT SERUM


Aloha blog readers....Just a quick update from me :)

Testimonial from my very own bff, Ismalina Ishak after

 consuming La Praise Vitalift Serum :)



 Latest skin...so much improvement since the superduper breakout before my wedding (25th Dec!) faded acnescar and black spots and less creases ;) guess the current La Praise Revitalift Serum + BBPlus collagen combo works! 






STAY TUNED FOR MY VERY OWN TESTIMONIAL OF 
THIS SERUM ('',)

Contact me if you are interested to purchase this serum k :) For 10 customers yang pertama, Awien akan beri special price with free postage...:)

xoxo
Awien
019-2665590
farahshazwin@gmail.com

LA PRAISE VITALIFT SERUM


Ever since my bff; Ismalina Ishak keeps on updating her facebook status and her instagram about how good this La Praise Vitalift serum is, I said to myself that I should try it as wellJ. Ismalina has been saying that her pores semakin mengecil, jerawat baru mengecut within a day, and she even says her face semakin glowing. Okey, this is too much that I need to purchase this serum as soon as possible...:)
I have a super sensitive skin ever since I came back from UK and started working. Perhaps it is due to change of weather, change of eating habit, change of lifestyle or it could also be because of stress at work. I have an unbalanced skin; oily on the t-zone and very dry on the cheeks. The beautician told me once that my skin is dehydrated probably because I work in an office where the air-condition is up; 8 hours a day plus at night I use air-condition in my room.
On top of that, memang kulit I sangat nipis, itu yang menyebabkanlagi sensitive. Not every products sesuai dengan my skin. I can’t use those products yang terlalu kuat. My pores pulak agak besar so easily nak perangkap all the debu, asap and kektotoran udara. And one more thing, i have scars on face L..stress sangat2 sebab because of the scar, my skin color is not even..
Before this, I did try few serums, mainly for whitening… J Normally I get to use those serums during my facial treatment only. So far, my skin still the same. Just recently I consume BB Collagen, and I can see that my skin is getting better and glowing too..:) So now i am going to try my new Serum and will share my testimonials very soon :) Stay tune k
Some info on the serum for my readers easy reference k

KANDUNGAN UTAMA LA PRAISE VITALIFT SERUM :
1.  Sel stem epal (Ekstrak kultur sel buah-buahan Malus Domestica - memelihara ketahanan sel stem kulit, melewatkan kemerosotan sel penting, memerangi kronologi penuaan, mengekalkan keremajaan dan kesihatan kulit.
2.  Sel stem daun Alp Rose (Ekstrak kultur sel daun Rhododendron Ferrugineum) - menggalakkan ketahanan sel stem kulit, menguatkan ketahanan kulit serta memberikan perlindungan yang lebih baik untuk kulit khasnya terhadap tekanan iklim.
3.  Ekstrak daun Camellia Sinensis (Pheno-SFETM) - Epigallocatechingallate (EGCG) dalam ekstrak daun Pu-erh, bertindak sebagai antioksidan membantu meneutralkan radikal bebas, dengan ini mengurangkan serangan radikal bebas terhadap kulit, yang merupakan faktor luaran penuaan kulit.

WHAT THIS SERUM CAN DO:
·         Menjadikan kulit muka anda lebih anjal, tegang dan gebu.
·         Menggalakkan pembaharuan, pemulihan dan pertumbuhan semula kulit.
·         Mengaktifkan sel-sel kulit yang tidak aktif.
·         Melancarkan sintesis kolagen dan peredaran mikro pada kulit.
·         Mengembalikan keseimbangan lembapan kulit serta keseimbangan pH.
·         Memberi perlindungan antioksidan terhadap ancaman UV dan radikal bebas
·         Melembutkan, menghaluskan dan melicinkan tekstur kulit.
·         Menyegarkan, mencerahkan dan meremajakan wajah.

HOW TO APPLY THIS SERUM?
Sapudengan rata pada muka dan leher sebaik sahaja mencuci muka dengan pembersih dan toner.Urut dengan perlahan-lahan.Gunakannya dua kali sehari; pagi dan malam.Insya-allah you will see a good result, younger and healthier skin J
Owh yea..serum ini boleh bertahan up to 3 months...:) And harga pun sangat berpatutan...:) 
In case you all berminat with this serum, just directly contact me at:
019-2665590 (Awien) / farahshazwin@gmail.comUntuk 10 customers yang pertama, Awienakanberi special price with free postage...:)