Thursday, 24 November 2011

Majlis Ulangtahun Syarikat yang ke-19 dan Majlis Penganugerahan CDM 2011


Sabtu, 19 November 2011, berlangsungnya Majlis Ulangtahun HAI-O yang ke-19 dan juga Majlis Penganugerahan CDM 2011 (pangkat tertinggi dalam business ni) di MAEPS, Serdang. Majlis ni sangat meriah dengan kehadiran semua usahawan-usahawan Hai-O dari seluruh Malaysia termasuklah Awien sendiri. 

Malam tu, syarikat celebrates seramai 30 new CDMs untuk tahun 2011 from all over Malaysia and 20 of them are from OUR STOKIST B32, Batu Caves :) Memang bangga sangat dengan our stokist achievement. Congratulations to all the CDMs yang naik pentas amik award malam tu especially to my very own CDM, CDM SALHA ZAIN. You ALL MEMANG HEBAT!!!

By the way, dress and make-up Kak Salha memang MELETOP!!! Memang glamour habis la.. terasa macam ala-ala attend Oscar Academy Awards pulak..:D Memang besh giler..i loikkeee...She's my inspiration..insya-allah my time will come soon..CDM 2012 is my aim now :) Doakan Awien k

Anyway, enjoy the pictures from the event :) 

Baju+Tudung from Butik Kaseh - designed by Jedan 

Make-up by Kak Zana, also from Butik Kaseh..RM80 only ye!!!..The color combination buatkan i nampak flawless and sweet je :) Memang kene dengan my taste..i loikkee
Team Fabulosity  with CDM Salha yang gorgeous
V32 GO GO GO!!!!
Team Fabulosity with CDM Hanis  
Me and my superb leaders, DSM Ismalina and DDM Izyan

Me with Jie and Jaja
Group Picture lagi

Me and my bff /leader, DSM Ismalina
Me and wani
me with Isma, Fai and Erfa
group picture with CDM Kak Ana
group picture
group picture with CDM Kak Ana and CDM Abg Lan

Till later....:)


Thursday, 17 November 2011

Crabtree & Evelyn Christmas sale!!!



To all Crabtree & Evelyn lovers,

Christmas sale is starting. Get your very own collections now because it's cheaper and lots of free gifts given while stocks last:) .

I myself went to Crabtree & Evelyn outlet in Suria KLCC yesterday. Ramai giler orang, ada yang beratur nak bayar and ada yang still cari2 barang..Most of them are members including myself...but they all are regular customers unlike me..I akan beli when ada sale only..:P...one thing about Crabtree ni, apart from product yang best, packaging dia cantik and you can recycle, you can use for other purpose..tu yang best!!!

Unveiling...jeng jeng jeng

Lily Traveler set + perfume  -> i bought for my mom


The followings i bought for FIRST THREE OF MY DIRECT BIZ PARTNERS IN NOVEMBER as an incentive for new ENTREPRENEUR.  SO APA TUNGGU LAGI? CONTACT ME NOW @ 019-2665590

Rose Hand Cream

Rose Traveler

Iris Hand Cream

Iris Traveler


So ladies out there...here are the details of "Crabtree & Evelyn: A Christmas Journey 2011" Promotion

Discount Duration

:

Wed, 16 Nov 2011 - Sun, 20 Nov 2011
Company:Crabtree & Evelyn
Location:all participating Crabtree & Evelyn store nationwide
Promotion:Crabtree & Evelyn Christmas Preview. Enjoy Savings up to 50%*. During Christmas Preview Day, get a delightful Christmas Surprise with a single purchase of RM800 nett. Crabtree & Evelyn invite you to join a wondrous Christmas Journey! Early bird specials - Frist 20 customers per store per day with a single purchase of RM120 nett and above will receive a FREE Bath Gel & Body Lotion Shampoo* (worth RM85). T&C apply. While stocks last.
Products Offered:

  • Skin care

  • body care and others

  • Brands Offered:

  • Crabtree and Evelyn




  • Sunday, 13 November 2011

    KALORI dan LEMAK: Tolong KURANGKAN boleh??

    Masakan Melayu
    Awien advice you all pilih lauk yang dikukus berbanding yang bergoreng dan menggunakan santan, misalnya gantikan ayam goreng ataupun daging masak lemak dengan ikan kukus dan ikan masak pindang. Sup sayur atau bayam masak air lebih sihat berbanding sayur masak lemak.


    Masakan India
    Hidangan "kering" seperti tandoori dan tikka biasanya tak mengandungi lemak. Sayur-sayuran atau masakan kari berasaskan kerang-kerangan (e.g. kacang pis dan keju, bayam dengan kari kentang) juga pada Awien adalah pilihan yang baik. Kari cara Balti adalah rendah lemak. Elakkan hidangan yang mengandungi sos krim atau yang bergoreng. 


    Western Food
    If you all nak makan pizza, pilih "topping" yang sihat dan elakkan daging berlemak seperti salami atau sosej (sosej is my favourite..huhu). Makanan laut, tomato atau sayur-sayuran adalah yang terbaik. Pilih pizza yang nipis dan garing berbanding yang tebal. Also, my advice is that you all ambil salad dengan "dressing" rendah lemak.


    Chinese Cuisine
    Elakkan makanan bergoreng seperti popiah, udang ataupun apa jua makanan yang digoreng dengan butter (sedapnye butterprawn..hehe). Makanan masam manis boleh mengandungi lapan sudu teh gula. Ayam dengan badam or black pepper, mi goreng dan makanan laut adalah sihat dengan nasi putih/mi berbanding nasi goreng telur.


    Masakan Thai
    Awien advice elakkan makanan Thai yang menggunakan santan kerana ia mengandungi lemak tidak tepu yang tinggi. Sup seperti tom yum (clear soup rather than tom yam bersantan) dan sup masam manis, juga satay ayam atau daging adalah starter yang bagus. Kek ikan Thai lazimnya rendah lemak. Hidangan mi ayam atau ikan juga pilihan baik. Begitu juga dengan salad dan sayur-sayuran.


    Hidangan masih lazat cuma kurangkan pengambilan kalori dan lemak :) Jom kita sama-sama amalkan

    Jom join Team Fabulosity!!!

    Anda ingin membuat Bisnes? 

    Menjana income 4-5 angka bersama Team Fabulosity?

    FREE Personal Coaching (Anytime, Anywhere)

    FREE Blog Updating

    FREE Internet Marketing Strategy (facebook, twitter etc)

    FREE Marketing Tips (pamplet, advertisement etc)

    Contact me Awien at 019-2665590 to book your free consultation session about this business.
    I am willing to share it with you if you are willing to hear ('',)

    Me, CDM Hanis, Jie
    Me, Jie, CDM Salha (My Superb Leaderz), DSM Izyan (My Sweet Leaderz)
    Me with DSM Ismalina (My BFF/ My Leader)

    Waspada masalah gemuk lepas kahwin


    Bakal raja sehari kebiasaannye ingin kelihatan cantik di hari perkahwinan mereka. Pelbagai cara dilakukan untuk memastikan tubuh mereka kelihatan langsing dan baju pengantin yang dipilih terletak elok ditubuh.

    Ada yang sanggup rejim diet yang ekstrem bagi mendapatkan tubuh yang langsing. Tetapi, seharusnya mereka sedar bahawa diet yang berlebihan sebelum hari perkahwinan akan menyebabkan masalah kegemukan lebih mudah berlaku selepas itu. Kajian yang dilakukan oleh Flinders University, Australia Selatan: "semakin besar tekanan yang dialami oleh pengantin  semakin besar kemungkinan berat badannya bertambah selepas berkahwin". Ini kerana mereka menjalani diet yang ketat dan mengatur pola makan sebelum hari perkahwinan namun setelah selesai semua urusan, berat badan bukan lagi masalah. Mereka terus mengabaikan diet dan pertambahan berat menjadi makin cepat.

    Ada juga yang memilih untuk mendapatkan rawatan dari slimming centre dan ada juga yang mendaftar di fitness centre beberapa bulan sebelum hari istimewa. Tidak dinafikan, keputusannye sangat bagus, cepat dan menepati kehendak bakal raja sehari yang ingin kelihatan langsing dan anggun di hari perkahwinan. Tetapi, untuk kekal langsing selepas berkahwin, mereka perlu meneruskan rawatan di slimming centre atau bersenam di fitness centre. Ini selalunya tidak berlaku kerana kos yang agak mahal untuk mendapatkan rawatan di slimming centre dan juga kerana malas untuk ke gym.

    Oleh itu, bagi bakal pengantin, untuk mendapatkan tubuh yang langsing sebelum hari perkahwinan dan ingin kekalkan tubuh yang langsing selepas berkahwin, PREMIUM BEAUTIFUL corset adalah jawapannya. It's a lifetime investment. Contact me Awien at 019-2665590 to book your free consultation and free fitting session.

    Saturday, 12 November 2011

    Rindu Tanah Suci


    Semenjak bermulanya musim haji tahun ini, hati Awien mudah tersentuh apabila melihat lautan jemaah haji berpakaian ihram dan tidak putus-putus mengucapkan talbiyah "Labbaika Allhumma Labbaik" yang bermaksud "Hambamu datang menyahut panggilan-Mu Ya Allah" samada di TV mahupun di dalam akhbar-akhbar tempatan.
    Sehinggakan kadang-kadang Awien menitiskan air mata. Rindu pada-Nya memanggil-manggil untuk kembali mengunjungi Tanah Suci Madinah & Mekah. 

    Pejam celik pejam celik, rupa-rupanya sudah hampir 6 bulan Awien berpisah dari Tanah Suci. Cepat sungguh masa berlalu. Pada awal bulan May 2011 yang lalu, pertama kali Awien menjejakkan kaki di Tanah Suci yang penuh keberkatan dan kemuliaan bagi menunaikan umrah bersama mak dan abah. Alhamdulillah walaupun ini bukan kali pertama mak dan abah diberi peluang oleh Allah untuk mengunjungi Tanah Suci Madinah & Mekah, tetapi bagi mak dan abah, kunjungan mereka kali ini memberi seribu kenangan manis walaupun ini kali pertama mereka mengikuti pakej Umrah bersama Andalusia. Pada Awien pula ,kali pertama menjejakkan kaki ke Tanah Suci memberi kenangan yang cukup indah dan penuh keinsafan

    Azan dari Masjidil Haram dan Masjid Nabawi bagai terngiang-ngiang di telinga. Hanya suara azan yang Awien sempat rakam sewaktu berada di sana menjadi kenangan. Hiruk pikuk jemaah menunaikan umrah, bau padang pasir, menikmati ice cream setiap kali berjalan pulang ke hotel setelah selesai solat fardhu dan merpati jinak yang sentiasa mendapat makanan di hadapan dataran Haram masih segar dalam ingatan. Hanya gambar yang menjadi pengubat rindu ini. 

    Terima kasih kepada seluruh keluarga Andalusia di Malaysia, Madinah & Mekah terutama mutawif kami Ustaz  Rahmat Hasibuan diatas segala bantuan dan tunjuk ajar serta menjadikan urusan ibadah umrah kami Alhamdulillah, berjalan lancar dan lebih bermakna. Semoga Awien diberi oleh Allah kesempatan untuk menjadi  tetamu Allah SWT sekali lagi dan kali ini menunaikan ibadah haji pula. Amin. Disamping itu, semoga ikatan persaudaraan yang dibina sewaktu berada disana akan berkekalan.

    Some pictures of my trip to Tanah Suci Madinah & Mekah:-
    Mubarak Silver Hotel, Madinah
    Masjid Nabawi, Madinah

    Masjid Nabawi, Madinah


    Ice cream..yummy


    Al-Hijjaz Hotel, Mekah


    Kaabah, Mekah


    Clock tower, Mekah




    Kebun Kurma Aziz, Mekah


    Jabal Uhud


    Jabal Rahmah, Mekah


    Jabal Rahmah, Mekah


    Unta, Mekah


    Unta Hudaibiyah, Mekah


    Unta Hudaibiyah, Mekah


    Muzium, Hudaibiyah


    Original Telaga Zam Zam


    Masjidil Haram (Luar/Siang)


    King Abdul Aziz Gate, Masjidil Haram


    Masjidil Haram (Dalam)


    Masjidil Haram (Luar/Malam)


    Kaabah


    Merpati


    Ice Cream

    Jemaah Perempuan kumpulan kami


    Jemaah lelako kumpulan kami


    Niat di miqat


    Saie


    Jeddah, otw to Airport


    At the airport...time to go home

    "Never be sad for what is over, just be glad that it was once yours."