Monday, 16 January 2012

WINTER WONDERLAND!!!

Akhirnya tercapai jugak hasrat i nak tengok i-City secara live. Sebelum ni asyik dengar cerita daripada kawan-kawan atau dari internet je. Malam semalam, I akhirnya berjaya juga menjejakkan kaki ke i-City bersama kawan-kawan, Nynna, Sya and Pija.


Tapi yang tak bestnye, Nynna tertinggal her iphone whereas myself pulak terlupa nak charge camera (battery camera memang kong, tak boleh on langsung). We only realized it during our quick pitsop at Petronas for Maghrib prayer. Frust sangat-sangat. Kalau nak patah balik pon, dah tak berbaloi sebab memang dah nak sampai i-City. Haish, terpaksala berharap pada camera phone Pija to capture all the memorable moments since her camera phone is 5.0 megapixel.

We reached i-City around 8pm ish. Luckily we managed to park at the closer car park (covered car park tau..hehe)..So tak perlu jalan jauh with our jackets.. First impression about this place was very pretty and very colorful. Agaknya berapa la electricity cost for this place kan.

Without wasting time, we begin our journey inside the snowalk. Masuk-masuk je memang dah terasa sejuknye. Memang perlu sangat2 pakai jacket tebal dan gloves. Actuallynye, jacket ada disediakan and tak perlu bayar extra pon sebab dah inclusive with ticket price. Tapi, lebih elok kalau bawak jacket sendiri untuk keselesaan. Owh lagi satu pemakaian kasut yang sesuai memang perlu sebab agak slippery jugakla dalam tempat tu..nama pun ice kan.. :p FYI, kasut dan stokin tak disediakan walaupun dalam website kata bole rent kasut dan stoking for RM10..nasib baikla we all bawak sendiri except for Pija..Luckily she bought her stokin and her sandal yang bole grip…tapi ada jugak yang masuk pakai heels..gilerrrr..kalau jatuh memang naya je..

Btw, cantik jugakla ukiran-ukiran dalam tempat ni. Ape lagi, bergambar sakan la kitorang ni walaupun hanya menggunakan camera phone Pija. Tapi nasib baik la ada official photographer dalam tempat ni yang asyik follow kitorang..banyak jugak gambar kitorang yang dia ambik..syukur sangat sebab ada package yang you boleh beli thumbdrive and masukkan all your pictures that have been taken by the official photographer for RM98..okla untuk kenang-kenangan kan, we all beli jugakla.

Here are the pictures. Enjoy k!!!


With the penguins


L.O.V.E :)
 
Childish :p

Notice something missing here ??? hehe

Ayu giler cara duduk..haha..


Nice pose Nynns

P.E.A.C.E





Gong Xi Fa Cai




 That's all for now. For more pictures, you can visit my facebook k

xoxo
Awien

No comments:

Post a Comment