Wednesday, 8 August 2012

IFTAR@WONG SOLO, KG BARU

Alhamdulillah semalam Awien dan kawan-kawan office berbuka puasa di Restoran Ayam Bakar Wong Solo Sdn Bhd. No.57, Jalan Raja Alang, Kampung Baru, 50300 Kuala Lumpur. (near Masjid Kg. Baru).  Sebelum ni pernah makan kat Ayam Penyet Ria & Ayam Penyet AP je. First time try Ayam Penyet Wong Solo ni which Awien pun tak pernah tau ada kat Kampung Baru...bila compare balik, Wong Solo TERBAIK!!!

Thanks to my friends, Vee and Nana for the recommendation. Memang sedap dan lazat :) Harga pun berpatutan dan menu banyak pilihan. Tempat pun selesa dan dekat dengan masjid. Easy to park your car jugak sebab ada available carpark nearby (one of it memang next to the restoran, RM3 per entry). Cume jalan sesak sikit semalam sebab ada bazar ramadhan along the road. Bak kata my friend, Cuan, drive through bazaar..hehe..boleh beli from the car je ('',)


Menunye sangat lengkap. Ada waktu operasi and cawangannye sekali. Semalam, we decided to order set number 4 untuk sepuluh orang since there were 10 of us confirm joining the berbuka puasa. Menu untuk set number 4 is as follows:
- Ayam penyet/bakar/goreng - 6 ketul
- Ikan bawal/siakap tiga rasa- 2 keping
- Sotong/Udang goreng tepung - 2 piring
- Tempe/tauhu goreng - 2 piring
- Sayur kangkung - 2 piring
- Sup ekor - 2 mangkuk
- Mineral water - 10 botol
Tapi last minute, 5 of my friends tak jadi join atas sebab2 tertentu. Ya Allah memang banyakla makanan semalam. Tapi sebab dah order and makanan pun dah prepared and dah siap terhidang atas meja, so we all layan kan je lah. Memang best meratah lauk je la semalam. Sampai bersandar semua orang sebab terlalu kenyang. As for me, sampai ketat my premium beautiful corset, sampai rasa senak jugakla..haha..Surprisingly, semua lauk habis except for one of the fish and nasi. So my friend, Didi tapau the fish, sebab tak nak membazir.



Below is some of the pictures of the food. Terliur tak????
Cili kicap and cili pedas..both ada rasa pedas tapi manis :)

Tempe goreng

Ayam penyet - sambal dia mmg pedas and power!!

Ayam bakar - memang you all patut try, mmg sedap la

 
Ikan siakap 3 rasa and sayur kangkung
Okla you all...that's all for now...

from me

Awien
Muka budak yang kekenyangan semalam..hahaha

No comments:

Post a Comment